Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Veszprém megyei Bándból származó Dr. Grog zenekar régi motoros a szakmában. A gyökerek 1987-re nyúlnak vissza, melyet folyamatos tagcserék követtek, végleges formációját mondhatni az utóbbi két évben nyerték el. A zenekar neve 2009-ben lett ténylegesen Dr. Grog, mivel a Dr. előtag Gazdag Tibor színművész taggá válásával valósult meg.
2011- 2012 között négy további taggal formálódott az együttes : Csörnök Csaba (billentyű), Pölöskei Gábor (gitár), és Bodor Áron (ének), majd Ozsvárt Gábor (dob).
Ebben a felállásban készült el a 2013.januárjában bemutatott "Idea és Valóság" című albumuk, melyen nyolc szám kapott helyet.
A címadó dal a populárisabb könnyű rock kategóriába sorolható. Fergeteges billentyű szólókkal spékelve, dögös gitárriffekkel, a szöveg refrén része szinte már első hallás után az emberbe ivódik.Az "Álmodj" című dal folkosabb elemekben gazdag és ezt a vonalat viszi is tovább a "Ki a vesztes?" számban. A "Váróterem" szövege hatására tényleg el tudtam képzelni, hogy ott ültek és várták a vonatot, amikor kipattant ez a szám a fejükből. Nah ez kérem kreativitás! Bármilyen környezetben és helyzetben dalt írni!A "Rózsa és Tulipán" rejtett metafóráit ki mint értelmezi szabad asszociációban. Ebben a dalban hallottam az egyik legjobb gitárszólót az albumon!
Úgy egészében kellemes album lett, sok akusztikus részekkel és jó szövegekkel!
A zenekar honlapján az egészet ingyenesen le lehet tölteni, továbbá youtuben meghallgathatók: http://www.drgrog.hu

B.

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!