Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Azt hiszem vagyunk egy páran azon a véleményen, hogy a nagy zenei túltermelésben azt sem tudjuk mire érdemes,
illetve mire nem érdemes odafigyelni. Olyan mennyiségű banda van és olyan nagy a minőségbeli hullámzás, hogy ember legyen a talpán, aki képes követni a hazai rock/metal underground történéseit. Pedig történnek nagyon komoly dolgok.
Például Szolnokon. És van-e olyan zenekar Szolnokon, akire igenis oda kell figyelni? Van. Például a Redrum Sindicate.
A velük való találkozás egy totális véletlennek köszönhető, ugyanis nemrégiben láttam őket
Gangxsta Zolee és a Kartel és kísérő zenekara a Fényes Ösvény előtt. Ha gyorsan túltesszük magunkat azon a sokkon,
hogy hogyan jön össze a metal és Döglégy Zolee, akkor rá is térnék a Redrumra (amúgy Gangsxta bandájának produkciója is megérne egy külön beszámolót).
Szóval Redrum Sindicate! Adott a kétgitáros metal felállás, nincsen tyufityufi sratch, csak a kemény metal alap, amire a 3 ! MC tolja a szövegeket, amik csak annyira trágárak, amennyire kell, de rengeteg értékes gondolat fogalmazódik meg bennük. (bár a kecskeméti koncerten csak 2 MC volt). 
A zenekar közönséghez való közvetlen viszonya és minden sztárallűrtől mentes hozzáállása szerintem párját ritkítja. A srácok koncertje olyan mély benyomást gyakorolt rám, hogy alig vártam, hogy otthon is meghallgassam a lemezt és az volt a legnagyobb meglepetés, hogy így is süt az egész!
A lemez címe Piszkos 12 és - nomen est omen -  12 teljes nótát rejt, valamint az intro és outro trackeket. Bár a játék neve rap metal, itt nem arról van szó, hogy a zene azért van, hogy a szöveg még jobban érvényesüljön. Itt a kettő kéz a kézben jár. Rengeteg olyan hangulatfestő, átvezető elemet használnak a srácok,amit nem igazán hallanai a hasonszűrű stílusú lemezeken. A zene alapvetően mélyrehangolt súlyosság, nem kevés nu metal hatással, groove-okkal,  veszett  bólogatásra késztető ritmusokkal. A zene teljesen kiforrott, tele van finomságokkal. A dob és basszus egymást erősítve lüktet és ad alapot a szaggatóriffeknek. Nagyon jól használják a zenei fokozást. Amikor hangsúlyos rész jön, ott az ének mellett a hangszeresek is olyan témákat hoznak, amik még inkább
kiemelik a mondanivalót. Sok helyen rekesztett üvöltéssel támogatják meg a refréneket, amik így majdnem szétrobbannak a dühtől.
A mondanivalót tekintve vannak dalok az egység erejének hirdetéséről (Gyere még), a zene szeretetéről, arról, hogy néha jó lenne elküldeni mindenkit a búsba (Bekaphatja),az önáltató, önelégült emberekről (Ilyen ez), a könnyű erkölcsű lányokról (Kurvából madonna) vagy éppen arról szövegelnek a srácok, hogy miért is jó Szolnokon élni (Szolnok szindróma). A szövegek emlékezetetnek a magyar underround hip-hopra, de az intellektuálisabb részeket jól ellensúlyozzák a megfelelő helyre tett trágársággal, ami így sem öncélú vulgaritást jelent.
Amúgy pedig, ki ne érezte már úgy magát, hogy az egész világ bekaphatja?

Az album hangzása nyilván nem Tue Madsen minőség, de b****a meg, ez is egy olyan dolog, amitől még inkább hitelessé teszi őket! 
Teljesen lehengerelt, hogy a mai világban, ahol mindenki annyira eredeti akar lenni és annyira ki akarja találni magát, van olyan banda, ami minden görcs nélkül tud hiteles és fogós lenni.Nem találták fel a spanyolviaszt, mégis eredeti!
Nagyon egyben vannak a srácok!  Zeneileg, szövegileg, mindenhogy! Hatalmas gratula!
A slusszpoén, hogy az anyag ingyen és bérmentve letölthető, ugyanis ahogy a koncerten mondták, nem kérnek pénzt a zenéjükért.
Ne feledjétek: napalmot a popra és félig bebaszni pénzkidobás!
Nálam ez: 10

-Csorba Zoltán-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!