Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

2013 és újra itt egy hard rock anyag, nevezetesen a Kard-tól!

Hard és Kard… évekkel ezelőtt ez a formáció még Hard néven alkotott és zenélt, akkor még Kalapács Józsival. Eltelt néhány év… Józsi ki, majd jött még két énekes, és Björn Lodin énekessel maradt a Hard… aztán Kalapács visszajött ( vagy el se ment), és lett Kard. Björn angolul, Józsi magyarul. Itt tartunk most.

Jelen lemez 2013 tavaszán jelent meg.
Rögtön az első dal, a Karma intró után, Az újrakezdés kódja egy jó értelemben vett dallamos hard rock nóta, mely egyből a fülben marad, könnyen megjegyezhető, csúnya szóval slágeres.
Ez a dal, és a többi is, az életről szól, könnyen érthető módon. Sokszor ezek a szövegek többet jelentenek, mint azok, melyeket többször is el kell olvasni ahhoz, hogy megértsük.
Minél többet hallgatom ezt az albumot, annál inkább szeretem! Ritka manapság Magyarországon az ilyen típusú hanganyag, vagyis a hard rock. Látom magam előtt a zenészeket, ahogy görcsmentesen játszanak, lazán, vidáman. A mai világban igenis jólesik néha ilyen zenét is hallgatni. Furcsa ilyet leírnom, de a dalokból árad a szabadság szeretete, és érzése, mindez önfeledten.
Kalapács Józsi pedig kiváló választás volt az énekesi posztra, hiszen ő az elmúlt évtizedek során már bizonyított, mondhatni több műfajban is. Itt érezhető, hogy lazán, csípőből énekelte fel a dalokat.
Számomra meglepetés volt Rudán Joe szereplése a Tűzön-vízen dalban, ami egy kicsit más jellegű is, mert a lemez többi dala.. már már bluesba hajlik.
A lemez legszomorúbb dala, a Szomorú szombat… de ennek a dalnak hangulata nem jellemző az egész albumra. De, mint az elején is írtam, ezek a dalok az életről szólnak, az élet pedig fenékig tejföl, haha!
A lemezt a címadó dal zárja, (mely sajnos nem került be a 2013-as Eurovíziós fesztiválra) és utána egyből lehet is rá énekelni, mert felkerült karaoke verzióba is.
Kedvenc dalaim a lemezről jelen pillanatban: Az újrakezdés kódja, Addig égessen, Az életemet töltöm.

-Rob-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!