Belépés
Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Itt a legújabb C.A.F.B. album... Végre, mondom én, hiszen már éppen ideje volt! A Subkontakt című lemezt nem kis várakozással vettem kezembe, és rögtön jó néhány meglepetéssel találtam magam szembe. Először is a borító: mind a Zanza, mind a Minden-ható album borítója meglehetősen színes volt, talán az albumokon hallható muzsika sokszínűségére utalva. A legfrissebb lemez azonban egy színvilágot tükröz, de azért ez a rozsdabarda borító is király, pláne, amit ábrázol, pontosan kifejezi a mai magyar valóságot... (fúj, ez eléggé közhelyszerű volt...)


A második meglepetés: a csapat felállása. Tudvalevő, hogy az ős-alapító-motor-mozgatórugó-gitáros-frontember-stb. Szakácsi Greg már jó ideje az Óperenciás Tengeren túl éli életét, s a csapat trióban nyomul a bulikon. A lemezfelvételre azonban Greg is hazaruccant, így négyesben vették fel az albumot (Greg-gitár, ének, Süti-gitár, ének, Lukács Zsolt-basszus, Urbán Laca-dob). Ennek ellenére a banda a bulikon továbbra is Szakácsi Mester nélkül lép színpadra.
Térjük azonban végre a lényegre, magára a zenére! Elsőre feltűnt, hogy a hangzás sokkal, de sokkal izmosabb, vastagabb lett, mint korábban valaha. Azonnal életre keltek a nóták a hangfalakban! A dalok stílusa is változott némiképp, de talán ez csak a némileg módosult hangzásnak tudható be. Mindenesetre ezen a lemezen elsőre nem találtam egyetlen olyan, úgymond "slágert" sem, mint korábban volt a Budapest, vagy az Álomgyár. Ez mondjuk szerintem nem is olyan nagy baj... A szövegek is változatosak, ez szerencsére nem változott. Maradt a régi, jól bevált recept: Greg reszelős hangján nyomatja saját szövegeit, melyek az élet inkább "gyakorlatiasabb" oldalát mutatják be, míg Süti szövegei kicsit elvonatkoztatottabbak. A bőség zavarával küszködök, igazából egyetlen nótát sem célszerű kiemelni, hiszen mind nagyon király. Azért mégis megemlíteném a Haverom és én c. dal pörgését, a nyitó Srác a pácban címû szerzemény súlyos szövegét és még súlyosabb zenéjét, vagy az Urbán Laca által jegyzett Kövér nő hangulatoldó vidámságát.
Nagyon "ott van a szeren" ez a lemez, mindenki figyelmébe ajánlom!
(Terjeszti a Hammer Music)

 


www.cafb.net

Ákos

 
Hírek
Twister

Friss dal, klippel...

Bővebben...
 
Apey & The Pea

Betiltani nem tudták a kecskeméti koncertet, de nem lesz póló és lemez árusítás

Bővebben...
 
Cadaveres

Ma 3 órakor került bemutatásra a Cadaveres legfrisebb klipje a metal.hu webzinen.

Bővebben...
 
Echonald

KLIPPREMIER! VÁLTOZUNK - új dal a zenekartól

Bővebben...
 
Pennhurst

Diliházból az Arénába!

Bővebben...
 
Facebook
Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!