Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A szegedi csapat az elsõ, bemutatkozó demóját küldte el nekünk. 6 szerzeményt tartalmaz a korong, melynek idõtartama bõ félóra.


Elsõ hallgatáskor egy régi békéscsabai zenekar, az Evensong jutott eszembe, annak is az elsõ lemeze. Nagyon szerettem azt az albumot, és hangulatilag nagyon emlékeztett rá! Talán annyiban tér el, hogy itt a lassú témák a jellemzõek. Aztán miután ezt közöltem a zenekarral, kicsit félreértettek, haha! Ezt abszolút jó értelemben értettem, és tartom fenn ezen megállapításomat most is! Nyúlásról szó sincs! Ezt nagyon fontos kiemelnem. Csak mivel mi leginkább a hazai zenekarokat hallgatjuk, ezért hoztam fel õket példának... na ennyi elkalandozás után térjünk vissza a lemezhez:


Többnyire lassú témák váltakoznak, tehát pogózni nem lehet rájuk, haha! 2 hölgy ( Farkas Ildikó - Sütõ Blanka) énekel a lemezen, és Gyimesi Dömötör a lányokkal ellentétben hörögve adja tudtunkra mondanivalóját.
Az biztos, hogy kell hozzá egyfajta lelkiállapot, hiszen napsütéses idõben, vagy bulira menet nem ezt érdemes hallgatni. De most, hogy jelen cikk megírásakor éppen borúlt, esõs idõ van, tökéletes!
Angyali hangok, és sátáni hörgések váltják egymást az elsõ négy dalban, majd az utolsó két dal ének nélküli, azaz instrumentális. Néha úgy érezzem, egy szimfónikus dalt hallgatok, gyönyörû (Autumn) Kell is jobb idõszak így õsszel ehhez a lemezhez?
Személy szerint örülök ennek a lemeznek, mivel azt veszem észre, hogy itthon ez a zenei stílus nagyon háttérbe van szorítva, de hiszem, hogy rajtam kivül sokan szeretik még ezt a fajta fájdalmakkal, érzemekkel, szomorúsággal teli zenét.

A hangzásba nem tudok, és nem is akarok belekötni, Hibák biztos vannak, de nem vagyok hangmérnök, csak egy egyszerû zenerajongó. És véleményem szerint ez az anyag, igenis hallgatható!

A zenekar tagjai:

Sütõ Blanka: ének

Farkas Ildikó: ének

Antunovics Balázs: basszugitár

Tamási Zoltán: billentyû

Katkó György dob

Gyimesi Dömötör: gitár, ének

Számlista:
1. Deadborn Dreams
2. Everbleeding Heart
3. Ruins of Glorious Times
4. Dearth Deep Within
5. Autumn (instrumental)
6. Everbleeding Instruments

A lemez hallgatható és letölthetõ ingyen a zenekar honlapjáról, de ha szeretnéd támogatni õket, meg is lehet rendelni!

www.dreamgrave.com

www.myspace.com/dreamgrave

 

-Rob-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!