Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Elõször is óriási gratuláció a Shock!-nak (fõleg Valentin Szilvinek és Bakó Csabának), hogy összehozták ezt a válogatást! Már a borító is nagyon igényes! Az utóbbi idõben sikerült beszereznem pár CD mellékletet különbözõ külföldi újságokból, és ki merem jelenteni, hogy egyik sem ér még a nyomába sem a Shock! CD-nek, sem külalak, sem minõség szempontjából! A zenekarok kiválasztását is korrektnek tartom, hiszen mindegyik bandánál találtam valami pozitívumot.

A Phaidon kezdi a sort "A szél" címû számmal. Állandó hangulat és-dinamikaváltások jellemzik õket. Hol egy érdekes dallammal, hol pedig egy súlyos riffel lepik meg a hallgatót.

A Gutted igazi brutális és gyilkos death metalt játszik. A banda nemrég változtatta meg a nevét Genocide-ról Gutted-ra (egy újabb sokat mondó név), a tagok nagy része azonban maradt, így az "A Man Drawn Arund Me” is azt a vonalat követi, amin elindultak 1996-ban.

A Burn "Despairing”-je egybõl megmaradt bennem. Igazi 90-es évek végi hangulata van. Érdekes, hogy a S.N.O.T. jutott róla eszembe. Na, persze nem a zene hasonlósága miatt, hanem azért, mert ez a szám ugyanazt a "mûanyag világot” jeleníti meg elõttem, amit a kõszegi banda nótái.

Most következik az egyik kedvenc nótám a válogatásról: az Aebsence 7/4 dala. Ez egy igazi alkotás! Úgy építik bele az amúgy is fantasztikus muzsikába a népi dallamokat, hogy azok teljesen beleolvadnak, és egy olyan “elegyet” alkotnak, hogy amikor vége lett, elsõ reakcióm az volt, hogy ilyen nincs! Annak ellenére, hogy a magyar és angol szöveg váltogatása egy számom belül elég meredek megoldás, ezt is olyan profin megoldották, hogy egyáltalán nem jelent gondot!

A Vale Of Tears-rõl már nálunk is olvashattatok. A "To Wait for the Sign” egy igazán rájuk jellemzõ szám. Sejtelmes szinti, füledbe mászó gitártémák, változatosság…

A Semiramisrõl a "Különös ház” meghallgatásáig nem tudtam semmit. A zene elég slágeres, hamar "belemászik" a hallgató fülébe, biztos, hogy sok embernek tetszeni fog, a szöveggel azonban nem igazán tudtam azonosulni.

A Kaotika Miben hiszel címû nótája szintén sokak tetszését el fogja nyerni. Igazi riffelõs muzsika, néhol egy szólóval vagy felbontással.

Meztelen Ebéd: Blade. Érdekes kezdés… majd érdekes folytatás. A hangszerek vannak az elõtérben, énekrõl és szövegrõl azt hiszem nem igazán érdemes "beszélni”. Hát, van benne valami …

A Christian Epidemic az egyik legjobb az országban stílusán belül. Szerintem a mostanában elismerõ kritikák sem véletlenül jelentek meg! A fájdalom koronája egy igazán érett munka, és ha így fejlõdnek továbbra is, remélhetõleg (ha itthon nem is) igazi sikereket érhetnek el! Kitartás!

A Shockwave Corridor of Mirrors nótájában felfedezhetünk gótikus hatásokat, de van egy furcsa atmoszférája az egésznek.

Az Independent State Of Mind egy igazán találó nevet választott magának! Egy igazi húzós koncertbandának tudom õket elképzelni. A "My Style”-t erõteljesen megtámogatták samplerekkel, amik jól kijönnek a szám során.

It’s Back. Ez a Dark Clouds nótájának a címe. A zenekarra leginkább a death/doom stílusban mozog. Nagyon súlyosak, és emellett rengeteg jó ötletük van!

Save Our Souls és Csató "Replika” Péter közös produkciója az "Együtt”. A vendég pedig talán az eddig már megszokott útról kicsit más irányba vitte a bandát, ami persze nem baj, hiszen pont emiatt érdekes ez a felvétel.

A Dying Wishrõl elég sokat hallhattunk mostanában. A "The Valley” egy dallamos nóta , amin ilyen-olyan hatások érezhetõek, persze jól összegyúrva. A két énekes egyébként nagyon jól kiegészíti egymást.

A debreceni Bugs talán sok ember számára kakukktojás, sokan kérdezhetik, mit keresnek egy rock-metal válogatáson. Szerintem mindenképpen megérdemlik, hogy funky és blues hatásokkal rendelkezõ zenéjük lehetõséget kapjon arra, hogy minél többen megismerjék e CD révén! Igaz, hogy hallottam már jobb számot is tõlük, mint az itt szereplõ "Je-Je-Jeah!”-t, mindenesetre Szabó Zsolt bõgõszólója sokat dob a nótán.

A Neck Sprain "Concrete Block”-ja megy, és annyira leköt, hogy az utolsó 30 másodpercnél vagyok képes arra, hogy írjak valamit. Ez a nóta valahogy más, mint az eddigiek. Hallottam is olyan véleményeket, hogy nem is olyan jó, pedig ez nem igaz, mert ugyanolyan fenomenális, mint a többi, sõt, megkockáztatom, hogy jobb is! (Bár lehet, hogy ezt azért érzem így, mert már eszméletlenül vártam!) A hangzás még az albumén (Ovegain) is túltesz, úgyhogy nem is csoda, hogy így el vagyok ragadtatva!

A Cadaveres De Tortugas Pintar De Verde száma az egyetlen, ami nem a Shock!-ra készült, így biztos, hogy sokan ismerik. Azt azért érdemes megemlítenem, hogy szerintem ez az egyik legjobb szám a legutóbbi albumon (Ready to Rumble).

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!