Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Hammer Records

 

A Kalapács zenekar legújabb, Totem címû albuma, stílusában egyenes folytatása az Ösztönnek, hiszen ugyanolyan izmos, sokszínû, metal ízekkel spékelt rock anyag, mint 2002-es elõdje volt. A különbség a tavalyi Kalapács albumhoz képest az, hogy ezúttal némiképp nyersebb a hangzás és letisztultabbak a dalok, nincs intro, harang, esõzaj és egyéb "varázslatok", csak tisztán a zene, ami egy szép lassú dalt és tizenegy húzós rock nótát jelent. A zene ezúttal is elegye azoknak a hatásoknak, amelyeket a banda tapasztalt zenészei hoztak magukkal, korábbi csapataikból. Dirty, heavy, hard, power, stb. megannyi címke, de ha jó érzékkel vannak ötvözve egymással, akkor csak ennyi: Kalapács. Ez a felfogás egyébként elõrevetíti, hogy hosszú távon mit várhatunk ettõl a rutinjukat tekintve patinás, ugyanakkor mégis fiatal csapattól, zenei téren. Némi változást jelent, hogy a zenekar tagjai ezúttal szövegírásra is ragadtatták magukat egy-két dal erejéig, ám a gondolatok túlnyomó részéért ezúttal is a tavalyi albumon bemutatkozó Vadon János a "felelõs". Ezek a gondolatok általános, de húsba vágó, mindannyiunkat foglalkoztató témákat járnak körbe, igyekezve elkerülni a sablonokat. A borítóra most sem lehet senkinek panasza, Havancsák Gyula jóvoltából az anyag lényegre törõ, sallangmentes hangulatát a borító és a belsõ illusztrációk is tovább erõsítik. A 12 vadonatúj tétel mellett, a CD verzión megtalálható video mellékletként a 2002-es Ösztön négy dalának klipje is. A Kalapács zenekar harmadik albuma, ha úgy tetszik a hitvallásuk is egyben, mert ez a csapat nem akar kibújni a bõrébõl, többnek, másnak látszani, mint ami: egy olyan banda, aki a koncerteken veszettül nyomja a riffeket és apait-anyait beleadva sugározza elkötelezettségét, és a zene szeretetét. Az egykor élt õsi népek vallásos tisztelettel imádták totemjeiket. Ez az album azoknak készült, akiknek a Rock a totemük!

KALAPÁCS:
Kalapács József - ének
Beloberk Zsolt - dob
Beloberk István - basszusgitár
Sárközi Lajos - gitár
Weisz László - gitár

www.kalapacs.net
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. '; document.write( '' ); document.write( addy_text51987 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

HMP