Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Ha szeptember, akkor Ossian-lemez. Megjelent idén is egy, viszont olyan szempontból különleges kiadvány, hogy DVD-t is kapunk hozzá!

Minden Ossian-album reagál az ország-világ változásaira, legalábbis a szövegekben (a zene általában marad a megismert dallamos heavy metal), most is így történt: szó van többek között Kaszás Attiláról, az erõszak és a tolerancia egyre jobban erõltetett témájáról és persze a mai médiáról, amin keresztül mindez eljut a néphez. Az énekes Paksi Endre elmondta, hogy idén Rubcsics Ricsi gitáros volt a legkreatívabb a csapatban, lehet, hogy ennek köszönhetõ a lemezen sok helyen hallható neoklasszikus gitározás (ennek a nagymestere ugyebár Yngwie J. Malmsteen, Ossianék viszont nem vitték túlzásba a virgázásokat, tekeréseket, annyi van, amennyi kell).

Vannak emelkedett hangulatú, himnikus számok (pl. a "csajozós" Vadászik a vér vagy a címadó), jó kis szögelõs rockdalok (Csak egy rockzenekar, Mindenki egyért, egy mindenkiért) és a már említett virtuóz gitárjátékkal megszínesített heavy metal-nóták, mint a Kiáltunk az égre. Ez utóbbi mondanivalójára is például érdemes odafigyelni, az atrocitásokról szóló híradásoknak egy másik, kevésbé népszerû oldalát mutatja meg. A lemezre feltettek egy klasszikus zenei feldolgozást is (ez tényleg az), Brahms V. magyar táncát, Malmsteen mester nyomdokain és egy musical-betétet Kaszás Attila emlékére (Fényév távolság).

A DVD igazi csemege, rengeteg klippel! Vannak hivatalos videók újak és régiek egyaránt (Asszony feketében, Fortissimo, Desdemona, A veszély rabja), koncertfelvételek több helyszínrõl (Fezen Fesztivál, Pecsa) , van néhány klip a korábbi, Létünk a bizonyíték DVD-rõl is (Tûréshatár, Árnyékból a fénybe). Bónuszként pedig olyan ritkaságokat lehet találni, mint az Utolsó lázadó klipje (rég volt már ennyire tempós Ossian-dal, fõleg ha a Sodrásban-t nem számoljuk) vagy A számûzött visszatér stúdiós kisfilmje.

A borítókon mindig szereplõ Ossian-lány pedig egy eliparosodott környezetet mutató kristálygömbben nekünk hátat fordítva mered a távolba...

www.ossian.hu

-TZ-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!