Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Végre valahára megjelent a régóta ígért "csak dallamos részbol" álló Opeth album ha-ha. Nem mondom, elég gyorsan dolgoznak a fiúk, hiszen pár hónap különbséggel alkották meg a Deliverance címu elõzõ lemezt, és a mostanit. Persze ez nem jelenti azt, hogy bármelyik is össze lenne csapva, vagy elnagyolt lenne, épp ellenkezõleg: beért, jól átgondolt anyagokról van szó, a rövid idõ csak profizmusra utal.
Én arra számítottam, hogy olyasmi lesz az egész, mint a régebbi Opeth nótákban a lágyabb, kellemesebb részek, de ebben tévedtem. Teljesen más, még azoknál is nyugodtabb, lassabb, néha szomorúbb, pihentetõbb. Igen, nem gépeltem el, valóban nyugtató.
Mindennek ellenére Opeth-es, a témák elég jellemzõek, de nincsenek túlvariálva, nem technikás fitogtatás, hanem egyszerû, de nagyszerû. Az új basszgitáros is jól eltalálta a stílust. Ami még érdekes: Mike Akerfeldt most még inkább megmutatja, hogy mennyire tud énekelni, sokkal "lágyabban" használja a hangját, mint általában, dehát ide ez is illett. Az album hét nótát ölel fel, ami nem túl sok, de nem is kevés; pont elég egy kis merengéshez, lazításhoz. Szerintem érdemes megvenni, Opeth-rajongóknak mindenképpen, de aki szereti a dallamos, kissé melankólikus zenét, és mellozné a "hörgõs", durva metalt, annak is bátran ajánlom.

Angel

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!