Belépés
Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Progresszív/szimfonikus metal Finnországból. Hallottunk már ilyet, arra viszont biztos megdobban a hazai proggerek szíve, hogy magyar az énekesnõ!
Szerencsére az új Mattsson-lemez nem csak ettõl érdekes, hiszen megint magas színvonalú anyagot készítettek.

Lars Eric Mattsson itthon nem annyira ismert, pedig csak saját néven már tíznél több lemezt készített. Olyan zenészekkel dolgozott már, mint Björn Lodin (Baltimoore, H.A.R.D.) vagy Vitalij Kuprij (Artension). A dalok eléggé próbára teszik az agyat, fõleg a lemez elején. Nehéz követni a rengeteg váltást, a szólókat és a betéteket, de megéri, mert jófajta prog. metalt nyomnak. Vannak azért áttekinthetõbb darabok is, mint a The Scream Of My Soul, ami egy igazán drámai balladaféle. Adrya megint jó választás volt (ez már a 2. közös lemezük!), hazánk lánya nem marad el a legismertebb metalénekesnõk (pl. Tarja Turunen, Anneke van Giersbergen) mögött. Jellegzetes az énekstílusa, olyan "belevaló csajos", amit néhány dalban remekül kiegészít a férfiének (Markku Kuikka). Lars ezerféle hangszínt használ, hol komolyzenei szolídsággal, hol metalos szigorral, hol hard rockos harapóssággal, hol pedig soul-os romantikával szólaltatja meg a hangszereit (gitár, basszus, billentyûk és szitár). A dobos, Eddie Sledgehammer pedig mindig megtalálja az odaillõ ritmusokat dobon és perkákon. Lars 2 számban énekel is egyébként, Markkuénál érettebb, karakteresebb a hangja, nagyon tetszik, amit énekel pl. a nagyívû The Grand Escape-ben. Valószínû nehéz idõszaka lehetett, mert a szövegei elég súlyosak. A legtöbb szám témája a múlttal való szembenézés, legyen az akármilyen fájdalmas is, egyben szorgalmazza a továbblépést. Vannak keleties dallamok is, de csak olyan Dream Theateresen keletiesek. A Tour de Force-t leszámítva nem a DT a legfõbb párhuzam, inkább olyan csapatokat mondanék, mint a Beyond Twilight vagy a Psychotic Waltz. Érdekes a zárótétel, egy laza blues, ami John Mayallnek is jól állna.

Koncerteket nem terveznek, nyilván a távolság miatt, de remélem lesz még több hasonlóan sikeres együttmûködés!

http://www.myspace.com/larsericmattsson

- TZ -

 
Hírek
Twister

Friss dal, klippel...

Bővebben...
 
Apey & The Pea

Betiltani nem tudták a kecskeméti koncertet, de nem lesz póló és lemez árusítás

Bővebben...
 
Cadaveres

Ma 3 órakor került bemutatásra a Cadaveres legfrisebb klipje a metal.hu webzinen.

Bővebben...
 
Echonald

KLIPPREMIER! VÁLTOZUNK - új dal a zenekartól

Bővebben...
 
Pennhurst

Diliházból az Arénába!

Bővebben...
 
Facebook
Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!