Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Az úgy volt, hogy hozta a postás bácsi a hármas Eleven Hold lemezt. Nagyon örültem neki, mert hát szeretem ám õket nagyon, még akkor is ha ezt most nem hiszik el nekem, mert koncertekre mostanában marha ritkán jutok el. Discmanbe berak, melóba menet meghallgat. Nem jó ez így. Új Eleven Hold lemezzel nem szabad úgy ismerkedni, hogy közben jön a kalauz, hív a fõnököd, és rádugat a kutya a sikátorban. Mert akkor maximum annyit veszel észre belõle, hogy csavarosodott, bonyolódott picit a zene, de azért mégis Holdas maradt, a szokásos szépséges énekdallamokkal, hegedûszólókkal, ja és hogy mostmár Zsófi is énekel, két dalban is!!!
Eleven Holdat úgy kell elõször hallgatni, hogy szépen leülsz a szövegkönyvvel, és végigolvasod hallgatás közben. Ja persze, dehát ezt ma nem, mert lakásfelújítassz .....holnap nem, mert éjfélig dolgozol.....holnapután meg azért nem, mert a barátnõd lelkét ápolod...... úgyhogy marad a discman. Egyelõre. Meg még egy jópárszor.
Aztán úgy esett, hogy találkoztam Nappal, és megígértem neki, hogy megírom. Hát akkor üljünk le végre a borítóval együtt, és lássuk.
Külsõleg megmaradt a szokásos igényesség, fehér digipack, gyönyörû fekete-fehér fotókkal a zenekar tagjairól, apró részletekben (egy szem, egy könyök, egy száj).....szép, és nagyon sokat gondolkodtam, hogy ez most vajon azt akarja sugallni, hogy egészében nem ismerhetjük meg õket, csak részben, vagy pont az ellenkezõjét: hogy így a harmadik lemezzel már mindent megmutatnak nekünk magukból......nem tudom, még a sokadik hallgatás után sem eldönteni. A szövegíró persze mindig kivétel, hiszen õ a nyitott könyv......Persze az is lehet, hogy az egész csak dizájn, és semmit nem kell mögéképzelni.
(A tényszerûség kedvéért említsük itt meg, hogy a lemez felvétele a Musicland stúdióban készült, a keverés a Tom-Tom Stúdióban, és a producer most nem Lepe volt, hanem a Neo-s Milkovics Matyi.)
És hát maguk a dalok:
- A "Ha így állunk, arra" - az elsõ klipes dal a lemezrõl, furcsa volt nekem, hogy milyen kis "trendi" cuccokban szerepelnek a klipben, de attól még szép a klip és nagyon jó kis dal!
- A tipikusan Holdas "Feketefehér"
- A "Fél százalék", ami nálam nagyon betalált szövegével: "Kiváltképp azzal vigyázok, akit nagyon megkedvelhetnék! Elnézést, kiszállok! További jó mulatást!" - húha, tényleg ilyenek vagyunk??? Tényleg félünk szeretni???
- A vallásos témájú, de közel sem álságos hittérítõ "Indigó utca"
- A címében a Holló címû filmet idézõ "Örökké nem eshet", amit én leginkább felszólításnak érzek: Emberek, gondolkodjatok, és ne higyjetek el mindent amit lenyomnak a torkotokon!
- A szomorú-szerelmes "Javallat"
- A "Mutass fel engem!", melynek legszívesebben az egész szövegét idemásolnám, számomra talán ez a nóta a hármas album "Fekete Anemona"-ja, hátborzongatóan gyönyörû!
- A kicsit Guns N Roses-os, mókás "Kapusnak is kell lenni", aminek Nap még úgy is énekel a végén, mint Axl Rose
- Nap és Zsófi duettje, a "Szülõtlenítõ" , magáért beszél a cím.....
- A katarktikus, búcsúzós-szakítós "Szeva, Föld!"
- Zsófi és Gyuszi tündéri, folytottan szexuális duettje, a "Törvénymentes hét"
- Az igencsak politikus szövegû (nem kell ám ettõl megijedni!!!!) "Szívrák"
- És végül a "Provisorium (Háromperces szerelmes)", mely egy konkrét komolyzenei mû, csodálatos zongorakísérettel, himnikus gitárszólóval.
Szeretem az Eleven Holdat. Szeressétek Ti is!!!!!!

BTimi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!