Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Elõször Nagy Feró Garázs címû mûsorában hallottam a Moby Dicket, a Keresztes vitéz címû dalukat. Õszintén be kell vallanom, akkor rögtön nem fogott meg a zene, de mikor egy késöbbi adásban lement az Ugass kutya címû dal is, már tudtam, hogy ez az én zeném!
Dvoøák Új világ szimfóniájával indul a lemez, majd robban minden és dönget a Moby Dick. És csak folyik az intenzív thrash orgia. Nem is csoda, hogy a Moby Dick rögtön az elsõ lemezével egybõl a metal színtér élvonalába került, hiszen ezen a lemezen is olyan máig alapmûnek számító dalok szerepelnek, mint a legendás címadó dal, a sodró lendületû Bûz van, a szintén tempós Átnevelés, vagy a fejszaggató döngölésre késztetõ Többet nem tehetek.
Gyakorlatilag az összes dalt ki lehetne emelni (az elõbb csak a személyes kedvenceimet említettem), mert mindegyik kiváló.
A Mentes - Schmield - Göbl - Rozsonits négyes teljesen új színt hozott a hazai rockvilágba, és hatásuk mind a mai napig érezhetõ. Ez a lemez pedig mindmáig etalon!

www.moby-dick.hu

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!