Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Abban teljesen biztos vagyok, hogy ha rögtön az első pár hallgatás után írtam volna az új Tankcsapda lemezről, akkor teljesen más beszámolót olvashatnál. Első blikkre ugyanis az jött le nálam, hogy egy laza rock'n'roll lemezt tett elénk a debreceni trió, esetenként még a kommersz kifejezés is eszembe jutott. A beszámolóm kicsengése akkor is pozitív lett volna, mert a lemez első hallgatásra is bejön, csak azokról az apróságokról nem írtam volna, amik csak többszöri hallgatás után jönnek elő - és bizony ezek az apróságok egyből más megvilágításba helyezik a lemezt.


Szerintem elsőre mindenki a zenére figyel, ha egy új albumot hallgat - én is így tettem. Első hallásra az jött le, hogy ez egy tipikus Tankcsapda lemez, van benne néhány fasza téma, de amúgy sima TCS - mint mondjuk az AC/DC, tudod, hogy zeneileg mire számíts. Mondom, ez volt elsőre. Aztán hallgattam többet, és szépen előjöttek a kis finomságok.
Elkezdtem odafigyelni a szövegekre, és egyből kezdtem érteni a zenét is. És ez a kettő - zene és szöveg - alkotja az egészet. És ettől zseniális a Tankcsapda.
Lukács hagyja, hogy olvassunk a sorok között, mégha a szöveg direktnek is tűnik, Cseresznye pakolja alá a riffeket, Fejes Tomi meg - úgy vélem - élete legjobb dobolásával adja alá a ritmust.
De nézzük a dalokat: a nyitó Csapda vagyunk egy középtempós dolog, amolyan zenekari ars poetica. Az ezt követő címadó dal nálam az abszolút favorit, főleg az a váltás a közepén... mondjuk azt, (enyhe túlzással) hogy erre még még Mozart is megnyalta volna az összes ujját. Kóla, jég és whiskey a következő dal címe. Igazi koncertfavorit, pörgős, pogózós rock'n'roll, remek refrénnel. A nóta végén hallható szövegre azonban mindenki figyelmét felhívnám. A Nézz szét belül című dalban ajánlom a dobot (is) figyelni. Érdemes! A Keveréket meg egyértelműen a szöveg viszi, bár az első refrén utáni kiállás és az abból jövő verze is rendben van. A (Lax) Jön majd egy gép sima pörgős rakkendroll, de a végén azért előjön az okosság (kéne egy gép). A Köszönet doktor nem véletlenül lett klipes nóta - hozzáteszem, hogy a klip is valami zseniális - csúcspont a lemezen. Első blikkre a Mindentől távol című dal egy laza kis punk'n'roll volt, de aztán jött a refrén. Hoppácsak! Ilyet! És továbbra is mondom: figyeld a szöveget! A súlyosabb nóták kedvelőinek szól az Új nap vár - szakértők figyelhetik itt is a dobot... Nincs fék, nics félelem, bár ha jobban belegondolunk, lehetett volna a nóta címe sex, drug and rock'n'roll is. Kiváló szöveg, old school zene, kell ennél több? A Mire vagy kiváncsit pedig legalább egy éve minden rajongó ismeri, úgyhogy jöjjön a záró tétel. A címe az, hogy Lazán csak. Ilyen is, nekem nem jön be, de a a tinik kedvence lehet.
Szóval laza rocklemeznek tűnik, olyan, amit már sokszor hallhattunk Lukácséktól, mégsem csak ennyi. Önálló, karakteres album csúszott ki a fiúk kezei közül, egy olyan lemez, mely pontosan illeszkedik a zenekar életművébe. És mondom: Ne ítélj elsőre!

 

www.tankcsapda.com

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!