Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Szerzõi kiadás

Sajnos nem volt szerencsém a CsizmáSKAndúr Viva La Ska címû anyagához, így csak Rob beszámolójára tudok hagyatkozni azzal a lemezzel kapcsolatban. Tanult barátom azt írta, hogy az az album remek talpalávalót nyújt a házibulikon. Nos, a Juhászképzõrõl ezt nem nagyon tudom elmondani. Nem tudom, nekem valahogy a nyolcvanas évek alterock muzsikája ugrott be, Sziámistól, Bizottságostól. Valahogy olyan kelet-európai feeling érzõdik. Ettõl viszont a lemez még egészen kellemes.
Nyugis, jól felépített dalok sorakoznak, nem kevés ironiával fûszerezett szövegek kíséretében. A trombita és a szaxofon hangjai dominálnak a jellegzetesen ska-s ritmusokra. Nem vagyok a mûfaj szakértõje, így inkább csak néhán benyomást említenék. A Skanking Görcs tetszik a legjobban, Dvorak Új világ szimfóniájának dallamát veszik alapul, a szövegben pedig mindenkit megtanítanak a ska tánc alapjaira. A Helló Gagarin címû dalnak a szövege jött be, a Whiskas pedig amolyan kedélyes kis bárzene-féleség, jazz-rockosra hangszerelve.
Egyben van a cucc hangzásilag is, nem harsogó, kellemesen és arányosan visszafogott.
Nálam háttérzene, a kicsit elvontab figuráknál viszont biztos nyerõ lehet a lemez.

http://www.forel.hu/csizmaskandur
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tel.: 20/581-30-55

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!