Belépés
Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Dreyelands zenekar 2002. szeptember elején alakult, gyakorlott, komoly zenei tudással rendelkezõ zenészekbõl. Egyiküknek sem ez az elsõ formációja, mindannyian túl vannak már a kezdõ éveken ha-ha. Elmondásuk szerint zenéjükben elég sokféle stílust ötvöznek (pl. jazz, funk, ethno stb.), mindezt a progresszív rock/metal alapjaira helyezve. Elég konkrét koncertprogramjuk van, feldolgozásokat is játszanak, többnyire Dream Theater nótákat, de azért helyet kap egy Vanden Plas, és egy Pink Floyd szám is. Nem mondom, ehhez azért kell zenei tudás, általában már maga a tény is elismerésre méltó, hogy valaki DT-t játszik, de azért véleményt csak azután érdemes mondani, hogy meghallgattuk, hogy hogyan ha-ha.
Nos bátran állíthatom, a Dreyelands megállja a helyét a mûfajban; elég tutin elzúzta az Erotomania címre hallgató Dream nótát (én csak ezt az egyet hallhattam tõlük).
Az öttagú pesti banda háromdalos demojáról csak két számot volt szerencsém meghallgatni, amit sajnálhatok is, mert ezek elég meggyõzõek voltak ahhoz, hogy kíváncsi legyek a többire is, no meg arra, hogy mit produkál élõben ez a csapat. A két saját szám (Balkan, One Fall) mellett a fent említett DT feldolgozás, az Erotomania kapott helyet a felvételen.
A Balkan címu saját daluk valóban több stílust ölel fel, nagyon komplex lett, de leginkább Dream Theateres. No persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy koppintás, de sok zenei elem emlékezted a "mesterek" zenéjére. A témák kidolgozottak, de nem túlvariáltak, minden a helyén van. A dob preciz, és pontos, a basszus biztos alapot ad, a gitáros igencsak megmutatja mit tud, teker ezerrel ha-ha. A szinti inkább a háttérben marad, de azért megvan a helye a zenében. Egy picit a hangzást lehetne talán kifogásolni, de errõl az mp3 minõsége is tehet szerintem, amit meghallgattam.
Summa summarum szerintem érdemes lenne erre a zenekarra odafigyelni, aki pesti, és bejön neki ez a stílus, mindenképpen nézze meg õket élõben (sajna többnyire csak fõvárosunkban lépnek színpadra), a honlapjukon (dreyelands.musichello.com) találhatók infok a koncertekrõl, valamint letölthetõk számok a demoról.

Angel

 
Hírek
Twister

Friss dal, klippel...

Bővebben...
 
Apey & The Pea

Betiltani nem tudták a kecskeméti koncertet, de nem lesz póló és lemez árusítás

Bővebben...
 
Cadaveres

Ma 3 órakor került bemutatásra a Cadaveres legfrisebb klipje a metal.hu webzinen.

Bővebben...
 
Echonald

KLIPPREMIER! VÁLTOZUNK - új dal a zenekartól

Bővebben...
 
Pennhurst

Diliházból az Arénába!

Bővebben...
 
Facebook
Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!