Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Taifuu Records

 

Azt hiszem nincs olyan rocker, vagy punker, aki ne ismerné a híres hírhedt Picsát, aki már kitudja hanyadik lemezével jelentkezik, ezúttal a Taifuu Records felkarolásával.
A legutóbbi Picsa lemezbeszámolómban olyasmit írtam, hogy egyre igényesebb zeneileg a zenekar. Ezt a kijelentésemet most is fenntartom.
16 új dalt tartalmaz a Globalhé. Ki tudja hányszor hallgattam már meg az albumot, és a szövegekre is jobban odafigyelve arra jöttem rá, hogy sok mindenben igazuk ezeknek a Megyeriéknek. Politkai pártállástól függetlenül! Végre elérték azt is, hogy a régi Picsa lemezekkel ellentétben, egyre jobban szól a cd. Köszönhetõ ez a Fidó Studiónak is, ami egyre jobb hangzású lemezekkel rukkol elõ.
Sokat gondolkoztam már, hogy valójában milyen zenei kategóriába sorolható a banda zenéje, de még nem jöttem rá. Igaz, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy amit az a 5 ember mûvel - Megyeri "Búzás Jackson" Ferenc: ének, Bársony "Bearnie" Barnabás: gitár, Szaklajda "Szaki" László: gitár, Mészáros "Bolond" Miklós: Dob, Balha "Willy" Vilmos: sör, bor, pálinka - az nekem nagyon bejön.
Jót nevettem a Hivatalnok a pokolban dal szövegén, de az igazság az, hogy vannak ilyen emberek. Vagy "Egy McDonalds elõtt kukázik a sztahanovista Jenõ bá" Érdekes a Hajrá Dózsa György nóta is, ami népzenei elemeket tartalmaz, nem is beszélve a záró számról, melynek címe: Barna fizet (vagy Ákos - a szerk). Itt meg tudhatjuk milyen az, amikor a Barna inni szeretne, de senki sem akar vele menni a zenekarból, csak a Willy:) Mindent összevetve, a Picsa az egyik legjobb készítette el, melyet egy igényes kivételezésû borítóval lehet megvásárolni minden jobb lemezboltban, vagy a kiadón keresztül.

www.taifuu.hu/picsa
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!