Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


SPV/Record Express

 

Órákat lehetne arról vitatkozni, hogy hol kezdõdik a rock kategória, mi az amitõl metalzene lesz egy zene. Ám ennek a lemeznek nem sok köze van a rockzenéhez, maximum annyi, hogy néhol hallani lehet torzítót a tipikus country-hangzás mellett. Talan Johnny Cashez lehetne hasonlítani, ha már nagyon muszály.
Ebbõl aztán ki is derült, hogy egy eléggé country-feelingû anyag került a kezembe. Egyébként ez nem is csoda, hiszen Calvin Russell, aki tulajdonképpen az énekes, szövegíró, gitáros, valamint ugyebár az egész produkció az õ neve alatt fut, igazi texasi emberke. Mégis õt valamilyen módon a rock&rollhoz lehet kapcsolni inkább. Régebben még ebben a mûfajban tevékenykedett, de ezt a mostani munkát már nem kapcsolnám ide.
Amolyan tipikus amerikai utazós zene lett ez, el is lehet képzelni, ahogy száguld az autó, és mindenütt körülötte út, meg síkság, és csak elsuhan melletted a világ.
Ami a hangszerelést illeti, elég változatos a paletta, a gitárok és billentyû mellet még hegedût is hallhatunk. Hangzását tekinte egy kicsit a rock & roll virágkorába kalauzol el minket a lemez, ahol még talán a countryzene is a rockhoz tartozott...
Kár, hogy a borítóját jpegbõl csinálták, és így igen pixeles lett, pedig az album hangulatát igen jól tükrözi.

Angel

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!