Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nekem nagyon tetszik ez a lemez! Úúú, de szar kezdés egy lemezismertetõhöz. Pedig tényleg így van.
Na szóval itt az új Prosctura album. Írhatnám, hogy sokkal jobb, vagy rosszabb, mint az elõzõ, meg az azt megelõzõ, de az a nagy harci helyzet, hogy Imre Norbiék nem változtattak a jól bejárt úton. Azaz jófaja punkzenét rejt az album.
Valami rémlik középiskolai tanulmányaiból, hogy létezik olyan, hogy keretes szerzemény. Ez a lemezre igaz, mert a nyitó Ágyban alul, illetve a záró Ágyban felül címû dalok frenetikus keretbe foglalják az albumot. A két dal szövege egyaránt a diszkós párszerzésrõl szól - mindkét nem szemszögébõl vizsgálva a dolgot.
Az a helyzet, hogy elemezhetném a dalok szövegét, de a sok okoskodással megölném õket. Amit tudni kell róluk, hogy érdemes a sorok között olvasni, még ha sokszor egyszerûnek, vagy netán vulgárisnak is tûnnek, remek társadalomkritikát kapunk. És a nem teljesen szalonképes szavak (direkt nem trágárságokat írtam) sem öncélúak, nem arról van szó, hogy "hú de kemények vagyunk, mert káromkodunk", egyszerûen pont úgy illenek a helyükre, ahogy meg vannak írva.
Ejtsünk szót a zenérõl is. JÓ! Na oké leszek egy kicsit bõvebb is: király! Nincsenek nagy firga-irmák, egyszerû témákkal operálnak a fiúk, és bár punkmuzsikáról van szó, nem ragadnak le a sokaknál bevált három hangos témáknál.
Néhány kedvencet kiemelnék: elõször is a Felperzselt szív címû dal jópofa szövege miatt érdemes a figyelemre, ugyanez a helyzet az Iszok címû dalra is - itt már a cím is sokatmondó. Aztán itt van a lakodalmas Kimegyek a szigetre címû dal, megfelelõ mennyiségû vidámítóvíz után simán lehet ezt is dajdajozni - a kocsmahivatal további közönségének legnagyobb örömére.
A lemezen számomra csak egyetlen kérdõjel volt, szerencsére a nejem segített a megfejtésben, így most már tudom, ki is az a Nádor Kinga...

http://www.prosectura.hu

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!