Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

(maxi)

Azt hiszem régen fogtam a kezemben ilyen gyönyörû kiállítású magyar lemezt, mint az Eleven Hold új maxija - sõt még azt is megkockáztatom, hogy soha. Fehér karton maxitokba bújtatták ezt az 5 számot és egy videóklipet tartalmazó kiadványt, és én azt gondolom, ez a külsõ még azokat is kíváncsivá teszi a belsõre, akik még sosem hallottak a zenekarról.
Az Eleven Hold az utóbbi idõben nem tartozott a legszerencsésebb magyar zenekarok közé, hiszen multi-kiadós szerzõdésük lejárt és sajna egyelõre nem találtak új kiadóra, ez azonban nem tántorította el õket a továbblépéstõl: magánkiadásban megszületett ez a maxi, melyet õsszel az új album - "Leszálltunk, hogy felférj" - fog követni (ha most belegondolok ebbe a címbe akár ironizálhatnék is így közvetlenül a kiadó-téma taglalása után, de nem fogok...:o)))
Inkább nézzük a belsõt:
A címadó dalt managerüknek, Stötzer Gábornak írták, akit "úgy ismertük meg, hogy nem lehetett három szónál többet váltani vele, mert mindig három telefonnal telefonált és mindhárom szemével másfelé nézett, nem ránk. Arra gondoltam, írok egy dalt, amiben rászólok, amirõl magára ismer, ez lett a Három percig" - nyilatkozza a zenekar énekese Nap a honlapjukon. Anyukám a múltkor ezzel fogadott otthon: "Az a dal volt a rádióban, amiben azt éneklik, hogy a miniszterelnök is volt gyerek" - hát igen, azt hiszem anya rátapintott a lényegre. Jó lenne, ha minél többen megállnának 3 percre, hogy végiggondolják ezt a dalt, és talán egy kicsit jobb lehetne a világ.... Hogy mi jut még eszembe errõl a dalról? Hogy ez a zenekar legKEDVESebb dala.
A Fekete Anemona címû dalra már a koncerteken korábban felfigyeltem, mert olyan gyönyörûségesen szép szerelmi vallomás, aminek azt hiszem egy nõ sem tudna ellenállni. Csak néhány részt hadd idézzek a szövegbõl: "Te tündöklés-szirmú virág!", "Mint áldozó az ostyát, én úgy kérem csókodat! A féltés udvarán ölelj magaddá! Szoríts, s majd elfogad az élõ tisztaság! Ez a legnagyobb önzés, de ettõl áll a világ." és így tovább - olyan tipikus esküvõi bevonuló-zene, mint a November Rain... lányok, mindenképpen mutassátok meg a szerelmeteknek!!!
A harmadik dal egy 1996-os Hetes Körzet dal - akik egy kicsit is utánanéztek az Eleven Hold sztorinak, tudják, hogy a Hetes Körzetben zenélt az EH. három tagja, egészen addig, míg tehetséges gitárosuk tragikus körülmények között el nem hunyt.... Volt egy kazettájuk "Külsõ életek..." címmel, ami még inkább az Alice In Chains zenei világához állt közel, azonban a "Köszönd meg szépen!" c. dal, ami a "Három percig" maxira került, már inkább Eleven Holdas. Szövegét tekintve nem nevezhetjük "rádióbarátnak", hiszen könnyen szexistának vagy drogozásra buzdítónak nevezhetné bárki ("Rajtad szárad a vérem Belém karmoló szerelmért." "Tedd össze a kezed és köszönd meg szépen, hogy megkaptad e napi adagodat!", stb.,) de Nap szerint ez csak szándékos kétértelmûség.
A "hangzórészen" található még két Három percig-mix, a zenei producer, Lepés "Lepe" Gábor gyermekei, akit leginkább talán Ákos kísérõ-zenekarából ismerhetünk. Érdekes párosítás amúgy az Eleven Hold és a remix fogalma, mégsem olyan ellentmondásos, mint azt még a meghallgatás elõtt gondoltam volna. Hadd vegyem itt is kölcsön Nap szavait: "Ez egy játék, Lepe pedig jól játszik. Ínyencség, kuriózum gyûjtõk számára!"
Végül megtekinthetõ a Három percig videóklipje is, ami tök jó, de azt hiszem egyetért velem a zenekar is abban, hogy jó lenne az "onli-hangérien-mjuzikcsenöl"-ön is viszontlátni minél gyakrabban...

Ui.: Millió köszönet a maxiért Stöcinek!!!!

www.elevenhold.hu

BTimi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!