Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


(Nail Records)

 

Ilyen magyar albumot még nem hallottam! (Sõt, külföldit sem sokat!) A 8 éves "érlelõdés" megtette a hatását, az elsõ Stonehenge album olyan profi lett, hogy én az elsõ hallgatás után magamhoz sem tértem egy ideig! A zenekar teljes mértékben megérdemli a nevét, dalaik legalább olyan fantasztikusak és titokzatosak, mint a legendás kõépítmény. Az ember akárhányszor kapcsolatba kerül velük (legyen az otthoni hallgatás vagy élõ koncert), mindig kap valami újat. Elõre figyelmeztetlek, ezt a zenét csak úgy lehet hallgatni, ha kizárod a külvilágot, és elmerülsz a részletekben! Kezdheted a gyönyörû borítóval, amin Balázs rendkívül kifejezõ fotói találhatóak. …aztán folytasd a kidolgozott, komplex és érzelemteljes ZENÉVEL! Sok fantasztikus albumot hallottam már, de az Angelo Salutante-ban van valami… hogy mi is az pontosan, nem tudom, csak azt, hogy amikor hallgatom, valamilyen különleges érzés fog el. Olyan minõségû szöveget, mint amilyeneket BZ ír, eddig csak Rezsõtõl (Eclipse) hallottam. Annak ellenére, hogy nem túl egyszerûek, mégis érthetõek, arról nem is beszélve, hogy mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. A hangzás sem semmi, az album kimondottan jól szól, de hát nem is csoda, hiszen Balázsék a HSB-ben vették fel a számokat! Az Angyali Üdvösség egy misztikus mongol éneket tartalmazó intróval kezdõdik, és a Múzsához intézett segélykérés (Invocation) hatásosnak bizonyult, mert csak így sikerülhetett ilyen hihetetlenül jó anyagot összehozni! J Egyszerûen nem tudok kedvenc számot említeni, mert mindegyiket ugyanúgy szeretem! Az Angels demó dalai és a Rambling a zenei finomításokkal, a hangulatos szintitémákkal és BZ szövegeivel teljesen új értelmet kaptak, az Angels bevezetõje, a címadó alkotás egyszerûen gyönyörû, a Full Moon iszonyú hátborzongató, a Wendigo egy rendkívül monumentális refrénnel rendelkezik, a Between Two Worlds pedig már magában is különleges dal, hát még ha valaki megnézi az erre készült külföldi szintû klipet, ami pontosan olyan igényes és összetett, mint a lemez! A multimédiás rész, ami stílusilag nagyon jól megy a borítóhoz és a zenekar honlapjához pedig már csak hab a tortán! Egy ilyen album megalkotásához nem volt elég Berci, Balázs, Kristóf, Ádám zenei tudása és BZ fantasztikus hangja, SZÍV is kellett hozzá!
U.I.: Ja, és azt fontos megjegyeznem, hogy a kritika írása közben nem az elfogultság vezérelt! :-)

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!