Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A budapesti Subscribe nevével idén találkoztam elõször a VIII. Gitármánia táborban, ami elég furcsa ahhoz képest, hogy a tábor tehetségkutatóján milyen érett produkcióval állt elõ a hat tagú zenekar. Azt mindenképpen fontos megjegyeznem, hogy a banda közel három éves, a tagok pedig iszonyú fiatalok, úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy már az elsõ számnál mindenkinek leesett az álla! Bevallom õszintén, elõször idegenkedtem tõlük, de azóta már élõben is láttam a csapatot , és teljesen meggyõztek. Ezt a két számos promóCD-t is a tábor helyszínén vették fel-ha jól tudom egy nap alatt. A felvétel bõven az élvezhetõ kategóriába tartozik, bár jobb lenne, ha súlyosabban szólna, hiszen ehhez a Korn hatásokban bõvelkedõ zenéhez jó vastag hangzás kell! Lehet, hogy most sokan köpködni kezdenek, és azt mondják, hogy már megint egy Korn szerû divatbanda… egyáltalán nem errõl van szó, hiszen a srácok némi toolos ízzel is megspékelik a dalokat, arról nem is beszélve, hogy kétszólamú vokálokat is hallhatunk tõlük! Ami pedig igazán megfogott bennük, az, hogy nagyon változatos számokat írnak, amik ráadásul olyan fogósak, hogy már elsõ hallásra megmaradtak bennem. A nyitó Seeking jó kis slap témával kezdõdik, ami már eleve megemeli az adrenalin szintemet, ezt követi a nyugodtabb verze a kétszólamú dallamos énekkel, majd robban a refrén, ahol aztán mindenki kiengedheti a gõzt, és zúzhat kedvére. Szerintem mindenki megérdemli a külön dicséretet, hiszen a két énekes Máté és Bálint többféle stílusban vokálozik - fõleg Bálint hoz nagyon érdekes dallamokat-, Tamás és Attila változatosan gitároznak, Miki a funkys témákkal könnyedebbé teszi a nótát-persze csak ahol szükség van rá- Attila pedig megfelelõ alapot biztosít. A két szám közül leginkább a Highfly-on lehet érezni, hogy Bálint énekstílusára milyen hatással van Jonathan Davis, bár a refrén és a dal vége már egyáltalán nem kornos. Mindent összevetve a Subscribe nagyon jól keveri a mai modern zenéket egymással, kimondottan érett nótákat írnak - külön megjegyzem, hogy fele ilyen érett produkciókkal néhány zenekar már kiadott minimum egy albumot. Na, nem azt mondom, hogy itt az ideje egy albumnak! Nem, még kell egy kis tapasztalat szerzés- mondjuk koncertezés, csiszolgatás-, és utána egy olyan anyagot kell megjelentetni, amit képtelenség nem észrevenni!
Kontakt:20/3616976 vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (Miki)

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!