Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A kecskeméti Renegod 2004-ben alakult. Az együttes név jelentése a zenekar értelmezése szerint: hitehagyott, áruló istent jelent. Az Ábrahám Attila: basszus, Csapó László: dobok, Csukás "Csuky" Attila: ének, Király László: gitárok, Soós Norbert: billentyû alkotta formáció a 70-es évek rockzenéjének 2006-os megszólaltatását tûzte ki céljul...legalábbis ez hallatszik ebbõl a teljes albumnyi anyagból, mely elkészült magyar, és angol nyelvû változatban is! A lemez legmeghatározóbb, legfeltünõbb hangszere a Hammond orgona, mely nagyon szépen szól, és igen jellegzetes ízt ad ennek a zenének! Sokszor úgy érzem, mintha egy magyar nyelvû Deep Purple-t hallgatnék! Leginkább az Együtt még ma éjjel címû dalnál érzem ezt. Legszívesebben ide írnám, melyik DP dal jut eszembe, de nem teszem! Már csak azért sem, mert azért koppintásról szó sincs! A kecskeméti Origó Stúdió is szép munkát végzett, egy igen kellemes, erõteljes anyagot tett le az asztalra! De ez nemcsoda, hiszen ilyen stílusban már készüóltek ott lemezek! És a stúdió tagjai is ezen a zenéken nevelkedtek fel! A lemezen váltakoznak a gyorsabb és a lassabb tempójú dalok, ezzel is egységet teremtve! Amit talán negatívumként említhetek, azok a dalszövegek: lehettek volna egy kicsit komolyabbak. Persze, ha az angol nyelvû felvételt hallgatom, akkor nem érdekel, mivel azt nem értem! Ha-ha! Hogy a csapat melyik nyelvû elõadásmódot választja majd élõben, azt nem tudom! Amásik negatívum: gyanítom, hogy Csuky énekesnek élõben sokkal erõteljesebb hangja lehet... és ez nem nagyon jön át a lemezen! Örvendetes, hogy egyre több olyan csapat van, akik a régi hard rock zenét elevenítik fel akár saját dalok, akár tribute zenekar formájában! Remélem, a Renegod megtalálja a számára megfelelõ lemezkiadót, és szétkoncertezi magát, mert erre a zenére is szükség van!

www.renegod.hu

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!