Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A The Mission nemrég fejezte be pályafutását egy búcsúturnéval, a frontember Wayne Hussey egyedül folytatja a megkezdett utat.
Elsõ szólóanyaga, az idén megjelent Bare feldolgozásokból áll, van itt The Cure, U2, Frank Sinatra, Beach Boys, és egy jó pár finomított átirat az anyazenekartól. Utolsó albumukról, a 2007-es God Is A Bullet címûrõl (aminél egyébként írtak sokkal jobbat is) 3 szám is idekerült.
Mint a cím is mutatja, a dalok sokat finomodtak, lecsillapodtak, unplugged változatokat hallhatunk. A Mission honlapon Wayne ki is hangsúlyozza, hogy nem érdekes, ha csak néhány rajongójuk fogja szeretni a lemezt. A hallottak alapján úgy látszik ez nem csak reklámszöveg, hanem tényleg ez jött belõle.
Hussey énekstílusa nem változott, a jól ismert fájdalmas, kesergõ tenor megadja a sötét hangulatot a zongorás, akusztikus gitáros, szimfonikus és helyenként dobgépes hangszereléssel igazán nyugalmassá varázsolt számoknak.
1-2 rendkívül jól sikerült dalt ki lehet emelni, pl. a U2 nagy slágere, a With Or Without You letisztult, túl magas énekhangokat nélkülözõ változata magával ragadó, a God Is A Bullet albumos Mission-nóták pedig szerintem egyenesen jobbak így, ötletesebbek (fõleg a nagyon slágeres Keep It In The Family).
Vicces, hogy a My Funny Valentine kezdésébõl simán kibontakozhatna Varga Miklós Európája, de természetesen a Frank Sinatra-féle musical hangulat jön, kicsit borongósabb változatban.
A Beach Boys feldolgozás God Only Knows igazából megmaradt popballadának, de nem a nyálas, hanem a szívszorongató fajtából, igazán szép lett!
A záró One Thing Leads To Another megpróbál egy kicsit zaklatottabb lenni, de szerencsére nem rontja el az összhatást.
Ezt a lemezt egyben érdemes meghallgatni, mert annyira egységes. Nem egyszerûen kihúzkodták az erõsítõket, hanem igényesen áthangszerelték a dalokat, összhangban van a hangzás és a hangulat. Ilyennek kell lennie egy jó unplugged albumnak!
Ha minden igaz, az úriember turnéja Budapestet is érinti az idén.

www.themissionuk.com

 

-TZ-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!