Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nuclear Blast / HMP

 

Kora õszi délután van, te ülsz a kertben, a fölötted futó szõlõlugas már fonnyadt-sárgás levelein átsüt a nap, a kutya a lábad elõtt alszik, pont a tarkóján virító fekete foltra világít a földöntúli fény, valahol fenn az égben egy pacsirta szólama zeng. Átsüt a nap a leveleken, sugározza az elmúlást, a várható befejezést, de te csak ülsz a hintaágyban, lóbálod a lábad és közben melegít a nap utolsó elõtti sugara, lapos szögben esik a tarkódra, valahogy megborsódzik a hátad tõle, de azért érzed a melegét. Melegít, mert meleg, szívbõl jövõ, még akkor is, ha egyúttal borzongat is.
Valahonnan a távolból - a múltból vagy a jövõbõl? - megszólal egy hang, belekúszik a lelkedbe, simogat, végigtapogatja a gerincedet, megfogja egyenként a csigolyáidat, benyúl az idegpályáid közé, észre sem veszed, és máris a részeddé lesz. Nem tudod megmagyarázni, hogy mi az oka, de valahogy benned maradnak az érintések nyomai, már jóelõre emlékezel a tapintására, érzed, ahogy csiklandozza a szívedet, kívánod is ezt az érzést. Érzéki dolog ez. Nem tudod megfogalmazni, csak átéled.
Megfordulsz az utcán valaki után, akiben csak egy pillanat ezredrészéig érzel azonosságot önmagaddal, de ez a pillanat emlékként megmarad, elkísér, illatokból, fények fura megtörésébõl, egy villanásból, de örökké tartó titkot ad neked.
Belépsz egy ismeretlen világba; csupa ismerõs dolog fogad mégis, a szembejövõ arcokat már láttad valahol, de sosem találkoztál velük mégsem. Az, akit épp ölelsz, már rég a tiéd, de te mégis minden nap új szerelmet találsz általa. Ismerõs a frissen sült kenyér illata, de percenként más fûszerek zamata kerül elõtérbe. Minden harapás egy új élet. Az Alma új ízt hoz a szádba, a Halál ízét, de ezáltal vagy képes továbblépni, hogy érezd is a Halált. Ez kell, hogy lélegezni tudj, hogy ehess, hogy ölelhess, hogy alhass. Hogy folytasd az életet, amíg lehet.

Az USA-beli Philadelphia-i Tapping The Vein nevû zenekar elsõ teljes hosszúságú albumát tartod a kezedben, de nem sokáig, mert a lejátszóddal kölcsönös rabságba kerülnek. Egyik sem engedi szabadon a másikat. Elsõre még nem tudod, mi fog meg benne, de valami miatt nem vagy képes leállítani.
Nem korszakalkotó, nem túlzottan egyedi, nem meghatározó erejû, de Valami, Ami Nem Hagy Nyugodni. Mint a Mount Everest. Ott van, tehát meg kell mászni. Ha fenn vagy, sosem felejted el!
Nõi énekkel - nem megszokott sírással, hanem mindkét nemre egyaránt ható erotikától túlfûtötten visszafogott, egyedi finomságú hanggal - olyan élménnyel, ami reggel, ha felébredsz, eszedbe fog jutni az elsõ gondolataid között. Benne lesz a kávéd langyos zamatában, ahogy végigcsorog az ajkadon, ahogy felveszed az inged, ahogy megigazítod a zoknid szélét, hogy ne szorítson. Beépül.
Vagy harmincadszor hallgatom Heather hangját. Ott van a szeren. Õ is. És a srácok is mellette, akik Zenélnek. Nem viszik túlzásba. Csak annyit adnak, amennyit feltétlenül muszáj. De azt teljes szívvel. Figyelj oda rájuk. Olyanok, mint egy trójai vírus. Nem is veszed észre, de már benned élnek tovább, felhasználják a belõled elfolyó felesleges energiákat, olyan irányba fordítanak, ahonnan mindenfelé muszáj tovább nézelõdnöd.
Nem fogják túl sokan szeretni õket. Ez egy rögtönítélõ bíróság. És õk elítéltetnek. Nem férnek be a globalista irányzatokba. Elvégre senki sem szereti elveszíteni a szabadsága meglétének hamis érzetét. De Te, ha meghallgattad egyszer, meg még egyszer, meg még egyszer... sosem fogod bánni. Nem bánhatod. Hiszen benned voltak õk mindig is. Kihívásként. Önmagaddal szemben.

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!