Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

(Chakra Records)

Mantra. Aki Krisna zenekarra gondol, nagyon jó helyen tapogatózik, hiszen valóban egy Krisna hívõ bandáról van szó, de ha jól látom, a hobbi szintnél sokkal komolyabban veszik a zenélést. ...és ez nagyon jó, hiszen ezáltal kis országunk zenei palettája egyrészt szélesebb másrészt érdekesebb is. Én elõször egy évvel ezelõtt láttam õket Zalaegerszegen, bevallom õszintén, akkor eléggé befogadhatatlannak tûnt a muzsikájuk ...aztán idén a Szigeten újra megnéztem a mûsorukat, és legnagyobb meglepetésemre visszavettek a kõkemény brutalitásból, megjelentek a dallamok és a fogós refrének, persze úgy, hogy közben a súly sem tûnt el. A legtöbb dalból már elsõre megmaradt néhány részlet, úgyhogy a következõ koncerten már jó pár nótát ismerõsként üdvözölhettem. (Ez szerintem nagyon fontos!) Az Életrõl életre a csapat második albuma, ami mind külcsín, mind pedig belbecs szempontjából sokkal jobb, mint az elõzõ korong. A turnézás, a koncertek megtették hatásukat, így egy sokkal érettebb produkcióval állhatottak elõ. Egyébként számomra (és remélem nem csak én látom így) a Mantra rendkívül különleges. Persze elõször nagyon furcsa volt, hogy Krisnások ilyen súlyos zenét játszanak, de a lényeg úgyis a mondanivalón van, függetlenül a zene brutalitásától. Márpedig a szövegekben teljesen általános érvényû igazságokat is találhat az ember. Nos, akkor nézzük az album nótáit... Én már meg is találtam a nagy kedvenceket: ilyen a címadó szerzemény, ami már a koncerteken is megfogott, vagy a lassú Ugyanúgy, mint régen, amiben Kowalsky is feltûnik. Egyébként ennek a számnak olyan különleges hangulata van, hogy minden egyes alkalommal lenyûgöz! Úgy igazán egy zenei stílusba sem tudom sorolni a csapat zenéjét, mert rengetegféle stíluselemet felfedezek a számokban, talán ezért is van az, hogy különbözõ zenei stílusban mozgó vendégek mûködnek közre - pl.: Csató Péter (Replika), Moldoványi János (Dying Wish), Kowalsky (Black-Out). Szerintem nagy esélyük van arra, hogy egyre több rajongót nyerjenek meg maguknak ...és még egy fontos dolog: ilyen multimédiát, igen, a CD-n multimédiás rész is található, még nem nagyon láttam! Egyszerûen gyönyörû, és persze rengeteg képet is találtok rajta, a videoklipekrõl nem is beszélve!
Elérhetõség: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.mantra.hu

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!