Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Aurora Records

Hatalmasat fejlõdött a komlói punkcsapat az elmúlt idõszakban!
Haladjunk kívülrõl befelé! A CD borítója olyan anatómiai részletességel tárul elénk, amilyet utoljára tán Leonardo Da Vinci munkáiban tapasztalhattunk. Szövegviláguk egyben lélekemelõ líraiságról és eseménydús epikáról tanúskodik, ötvözi a Shakespeare-i drámák mély konfliktusainak dramatikáját Csehov lélektani mélységeivel, szabatos nyelvi formulák alkalmazásával és választékos kifejezésmóddal ejti rabul a hallgatókat. Óh, ha ezt szegény Arany János megérhette volna! No de sebaj, menjünk tovább! Eddig csupán a felszínes, külsõséges dolgokra összpontosítottam, viszont most jön a lényeg: a Zene. Bonyolult és komplex a muzsika, elsõ hallgatáskor ki sem tudtam igazodni a gitártémák változatos sokaságában! Micsoda eltalált és eredeti riffek! Micsoda szívlágyítva kesergõen gyönyörû szólók! (Itt kell megjegyezzem, már kapható Virágh Gábor, a Pitbullok gitárosának remek tankönyve: "A gitárhangolás és az összetett akkordvilág" címmel! ) A dobjáték szintén dicséretet érdemel: tudatosan felépített, izgalmas, változatos ritmikai elemekkel tarkított játék ez, Albert Ákos egyéni tehetségét az egekbe emeli! No meg itt a bõgõ is, Czene András magabiztos mûvészi munkája a lehetõ legstabilabb alapot nyújtja a muzsikához, sokhelyütt megvillogtatja a kiváló hangszeres tudását, összhangzattanilag megtámogatva zenésztársait. A végére hagytam az éneket: Kassai Gábor - igaz álnéven - már világhírû, pár éve Andrea Bocelli néven jelentet meg lemezeket, vaknak és olasznak tettetve magát. Róla többet nem is kell szólnom, azt hiszem.
Összefoglalásként a lemezrõl csak annyit tudok még mondani, dallamai, melódiái, a komplex zenei világ magában hordozza egyszersmind a Dream Theater összetettségének, az Iron Maiden klasszikusságának és a Slayer erõteljességének harmonikus ötvözetét. Egyetlen igazi zenerajongó polcáról sem hiányozhat!

No komolyra fordítva a szót: ordenáré duma, igénytelen, ügyetlenül összecsapott "zene" jellemzi a komlói srácok új anyagát. Ennek ellenére is ajánlom mindazoknak, akik szeretik a vidámságot, nagyon jókat lehet röhögni rajta, ez az egyetlen valódi pozitívuma az anyagnak, de ez erõs oldala! Ha buliba készülsz, vidd magaddal, mások is nevethetnek így veled egy röpke háromnegyed órát!
Egy dolgot még fontosnak tartok megjegyezni: NE MÁSOLJÁTOK A CD-T!!! Gondoljatok a nyers CD-lemezek érzésvilágára is!

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!