Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Matláry Miklós billentyûs legutóbbi nyilatkozatai alapján egy világszínvonalú Nevergreen-lemezt várhattunk (ismét) nagyon súlyos szövegekkel. Így is lett.

Az Új Birodalom lemez tele van potenciális metalslágerekkel, hibátlan a hangzás és tényleg nagyon nyomasztóak a szövegek.
Európa vagy akár az egész világ történelmére vonatkoztathatóak, nem szépítik sem a múltat, sem a jelent. Mindezt a megszokott szimbólumok használatával teszik, szerintem nagy dolog, hogy ennyi lemez, ennyi dal után még mindig tudnak az "éj", a "vér", az "árnyék" motívumoknak új jelentést adni. Elsõre nem könnyû megtalálni a kapaszkodót, talán csak képek halmozásának tûnnek a szövegek, de ha mélyre ásunk, megtaláljuk a mondanivalót - nagyon precízen fel vannak építve, minden szónak pont ott kell lennie, ahol van.
Amellett, hogy ez a lemez eléggé népszerû lehet, megmaradt a Nevergreen-féle zenei súly, inkább a tempót pörgették meg. A gitárok õrlik a riffeket, nehéz orgonafutamok vagy épp a megfelelõ helyre hangulatfestõen beszúrt, "popos" zongorahangok támogatják õket, sok helyen nõi (opera)ének és persze az elnyûhetetlen mackós Nevergreen-hang.
Bob Macura éneke már az elõzõ, Erõs, mint a halál lemezen is sokkal jobb volt, de itt is fel lehet fedezni benne új dolgokat. Sokszor több szólamban hangzik és van rajta egy csomó effekt is.
A lemez beharangozó dala, a Szerelmed vágya vér valószínûleg sokunk kedvence. Dinamikus, egyben súlyos dal, tökéletes felépítéssel. Készült rá klip, ahogy a feldolgozásra is, ami ez alkalommal a Madonna-féle Frozen. Nyilván nem várhattunk a még mindig népszerû énekéhez hasonlót Bobtól, de ügyesen megoldotta, igazi Nevergreen-dal lett belõle.
Utoljára hagyták a fõfogást, A holtak nemzete ugyanis a legdrámaibb dal. Orgona, harsona- és vonóshangzás, vánszorgóan lassú doomritmus, egy kicsit magasabb ének Bobtól, de még egy Bach-ízû orgonaszóló is belefért.
Fontos még megemlíteni, hogy az albumhoz nagyon sokat hozzátesz Simon Valentina éneke is. Néha vannak olyan témái, mint Cristina Scabbiának a Lacuna Coilból (pl. a nyitódalban), de legtöbbször inkább "operásan" énekel.

DVD is jár a lemezhez, interjúval, Gothica-koncertfelvétellel, klippel, képgalériával, extrákkal.

Remélem, több figyelem irányul erre a csapatra, mint eddig, mert amit csinálnak, profi munka és egyedi, az biztos.
Legközelebb február 13-án lehet õket megnézni a pécsi Metal Farsangon Kalapács után!

www.nevergreen.hu

- TZ -

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!