Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Demo 2001

A szombathelyi Halor zenekar az elsõ demo cd-jét jutatta el hozzánk! Furcsa leírnom, hogy demo, mert régebben a demo szótól sokan megijedtek, hogy Atyavilág, milyen minõségû lesz ez. Manapság pedig azért a zenekarok többsége igyekszik valóban aránylag elfogadható hangzást produkálni, habár ez legtöbbször nem csupán pénzkérdés... Szóval hangzással itt semmi gond. A felvétel Domby Bertalan segítségével készült.
A zenekar 1999 tavaszán alakult, akkor még három taggal: Komondi Ákos basszusgitáros, énekes, Komondi Ádám: dobos, és Laczó Gyula személyében. Jóval késõbb csatlakozott hozzájuk Eichinger Áron gitáros, és Szerdahelyi András billentyûs.
Amit játszanak az klasszikus, dallamos heavy metal. Számomra néhol a szintén hazai Demonlord ugrik be néha. De nem másolatról van szó!
A 6 számos cd túl van 30 percen, tehát nem két perces dalokat hallhatunk. Hiszen ebben a stílusban nem a rövid dalok a megszokottak.
Komondi Ákosra nehéz feladat hárult: basszusjátéka mellett énekelni is kell. Az anyag felvétele közben igaz, hogy ez nem probléma, mert stúdióban minden megoldható, de élõben azért ez nehezebb lehet. De az általuk mellékelt újságcikkek alapján, ez nem okoz neki problémát.
Feldolgozásokat játszanak a Judas Priesttõl és az Iron Maidentõl is. Én fõleg ez utóbbit tudom jobban elképzelni.
Jelenleg az Ossian tavaszi turnéján szerepelnek, mint elõzenekar. Aki egy kicsit is szereti az ikergitáros heavy metalt, az feltétlenül lépjen velük kapcsolatba, vagy a szintén szombathelyi Lord zenekar március 23-ai PeCsa beli koncertjén is találkozhat velük.
Az új hanganyag, ami már egy lemez lesz, elkészítése nyárra várható!
És megemlíteném a rendkivül igényes cd borítót is, ami egy komoly hozzáállásról tanúskodik!
Addig is itt a mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!