Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Régóta mocorog már a hazai punkvilág porondján a pécsi PiCsa. Igazából nem is tudom pontosan ,hogy ezen új, 15 nótás anyaguk hányadik a sorban, de hogy nem az elsõ az biztos. Ez egyfelõl onnan derül ki, hogy mind a zene, mind a hangzás érett produkciót takar, másrészt e lap valamelyik korábbi számában már írtam róluk. Akkor egy válogatás-kazit vesézgettem, most pedig egy friss dalokkal teli, profi kiállítású kazet-taalbumot próbálok meg bemutatni. 1997 elején rögzítette az öt fiú (Bearnie - gitár, Frigyes - gitár, Koba - ének, Koltás - dobok, Willy - basszus) ezt az igazi, vérbeli punk anyagot. Megvallom, mikor a nyitó, és egyben címadó nótát meghallottam, az villant át, az agyamon, hogy ezt már valahol hallottam. Bizony, elég Aurórásra sikerült (ennek ellenére, vagy talán éppen ezért nagyon jó a nóta). Szerencsére kezdeti aggodalmaim hamar szertefoszlottak, mivel a nóták mindegyike önálló, egyéni arculatot tükröz. Zeneileg is különböznek, van szélvészgyors tekerés, középtempós pogó, de például a Commandante címû dal a maga akusztikus hangzásával bizony a Republicot juttatta eszem-be. (Remélem, azért ezzel nem sértettem vérig a zenekart.) A borítón az szerepel, hogy a dalokat a pécsi Hard Rák Cafe- ban rögzítették, azaz nem igazi stúdióban. Ennek ellenére egész jó a hangzás, minden hangszer tisztán szól, ráadásul a szövegek is érthetõek. Ha jól emlékszem, annak idején valami olyasmit írtam hogy nem ártana az énektémákba egy kis erõ, egy kis nyersesség. Istenem, bár csak minden kívánságom így teljesülne! Itt ugyanis az énektémák remekül adják vissza azt a dühöt, amit a zene és a szöveg együtt sugall. És a témák is jók. A reklámellenesség, az antimilitarista hitvallás, a vezetéssel való szembenállás mellett a szövegekben szó van a mai magyar társadalom romlott dolgairól. Nekem személy szerint a Másnapos vagyok címû tétel tetszik a leginkább. Érdekes módon a nóta szövegével valahogy egybõl tudtam azonosulni (nem kellett hozzá túl nagy empátia ... ha-ha), emellett a zene és a dalszerkezet is nagyon tetszik. Élõben ugyan még nem láttam a csapatot, de biztos vagyok, hogy ilyen nótákra azonnal óriási tombolás veszi kezdetét. Ennek az anyag minden igazi, magát punknak valló ember gyûjteményében ott kell lennie.
Cím: Megyeri Ferenc, 7300 Komló, Kossuth Lajos u.85.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!