Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Be kell vallanom, a C.A.F.B.-vel szemben kissé elfogult vagyok, hiszen õk az egyik kedvenc hazai bandám. Ez tény, de vállalom.
A Minden-Ható az a bizonyos album, melynek megjelenése oly sokat csúszott (kiadókeresés, miazmás), de érdemes volt rá várni!
Ahogy azt már a csapattól megszokhattuk, ezen a lemezen is zanzásították a stílusokat (de ugye ennek a lemeznek mégsem lehetett ismét Zanza a címe...), bár azért történt néhány jelentõs változás a banda zenéjében. A legszembetûnõbb mindenképp a billentyû hiánya, bár a hiány nem is igazán megfelelõ szó ide. Nincs, és kész, talán nem is kell. Így még erõsebb, élettel telibb lett a három srác (Greg gitár-ének, Süti basszus-ének, Laca dob) muzsikája. Eleve az, hogy a C.A.F.B. két énekes/szövegíróval nyomul(t), változatosságot sugall. Greg szövegei kissé elvontak, mélyek, a saját lelki bensõjébõl fakadnak, míg Süti valamivel közérthetõbben fogalmaz, persze cseppett sem rosszul! A szövegek sokszínûségét követi a zene változatossága is. A dallamos, már-már slágergyanús dalok (pl. a szenzációs Álomgyár) mellett kiválóan megférnek a sötét, lehangoló szerzemények is. A színességet tovább növeli a két énekes különbözõ stílusa.
Greg sajnos beváltotta az Utolsó õrület címû dalban ígérteket, s utoljára bulizott a C.A.F.B. soraiban, de remélem, hogy a banda új felállása is hasonlóképp változatos és ütõképes lesz. A léc mindenesetre elég magasra került.
Még egy megjegyzés: kár, hogy a lemezelõzetesen szereplõ Pa-Dö-Dõ feldolgozás, a Fáj a fejem címû dal extra-rockosított változata nem fért rá a kazettára.
A kazit a boltokban keresd, a CD-t pedig a következõ címen szerezheted be:
CYBERBOX/CAFB
2001 Szentendre, Pf. 231.
http://www.cafb.net

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!