Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Ismét észak felõl fújnak a szelek, egészen pontosan Svédországból, hoznak magukkal onnan különféle irányzatokat, stílusokat. Nos, egyik ilyen újabb feltörekvõ aprószent a GODGORY. Nem kimondottan ma kezdték a pályát , ami nekik kivételes mennyiségben tartalmazott huppanókat. Ugyanis hol szerzõdésük nem volt de volt hanganyaguk, hol szerzõdésük volt, de állandó zenésztársakra nem akadtak. A változatosság kedvéért olyan is elõfordult, hogy ott állt a két állandó tag, szerzõdés és társak nélkül. Végül is Erik és Matte Andersson a szellemi húzóerõ náluk, 1992 óta mocorognak együtt, és ez a mostani már sorrendben a negyedik mûalkotásuk. Elöljáróban ennyit, bõvebben majd mesél nektek a Godgory mihelyt e-mail formájában sikerül felülkerekedni nyelvi problémákon.
Nos, akkor a hanganyag, ami 8 dalt tartalmaz - jelen pillanatban is azt hallgatom, mert kissé megtetszett, mert "van benne valami". Jellemezzem pár szóval? Magán viseli a szokásos ottani jegyeket, szaggató gitár, néhol iszonyú jó riffek, billentyûk, néha szigorú ének, izgalmas dallamok, sötét gondolatok a szövegében - nagyon tetszik. Idõnként az Amorphis kezdeti világát idézi. Legalábbis nekem ez ugrott be.
Amiket kiemelnék, rögtön az elején a "Final Journey" címû dal, kicsit vészjósló, nagyon beborult, napersze egyik dal sem a felhõtlen vidámságé, de nem is az a célja, hogy esztelenül szórakoztasson, inkább gondolatokat ébresszen.
"Payback" nos itt aztán dallamhegyek zúdulnak az emberre, gyönyörûen gyöngyöznek ki a billentyûbõl., kicsit játékos )))) kedves szám.
Ami viszont legnagyobb meglepetésemre borszasztóan megtetszett az a "Sea of Dreams" címet viseli. Gyönyörû lírai szerzemény, pihentet , kikapcsol és valóban kinyitja az álmok, álmodozások kapuját…
Többet nem mesélek )))) inkább látogassátok meg :
www.angelfire.com/sk/godgory - hátha van ott több minden, ami érdekes !

Hathor

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!