Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nem titok, hogy a soproni ászok régóta a kedvenceim... és nem csak a folyékony kenyérre gondolok, hanem a Moby Dick néven elhíresült négyesre :-)) Éppen ezért vettem különösen jó néven a csapat feltámadását, azt pedig külön izgalommal vártam, hogy milyen albummal térnek vissza a srácok.
Azon meglehetõsen elcsodálkoztam volna, ha valami gyökeres stílusváltást tapasztaltam volna. Talán a feltételes módból is kiderül, hogy a banda hozta a formáját. A Golgota egy ízig-vérig Moby Dick album, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy szerintem azért volt jobb lemezük is... Ez persze nem azt jelenti, hogy az új nóták gyengék lennének, sõt... Döngölnek a témák ezerrel, nyomnak a betonba rendesen rendületlenül. Az album talán egyetlen gyenge pontja is éppen ebben rejlik: kicsit homogénnek érzem a lemezt, sajnos elsõ hallgatásra a tizedik dal táján elvesztettem a fonalat, kicsit összefolytak a dolgok. Persze ebbõl az is következik, hogy nem elég egyszeri - felületes- hallgatás alapján megítélni a lemezt.
Amúgy az egész album valami hihetetlen sötét hangulattal bír, jellemzõen a középtempós döngetések dominálnak, speedesebb dolgok csak néha bukkanak elõ. A szövegek terén talán annyi változás fedezhetõ fel, hogy ezúttal nagyjából egy téma köré csoportosultak a mondanivalók. Koncept albumnak nem nevezném a Golgotát, de a szövegek szinte mindegyike valahol a keresztény vallás témakörét boncolgatja, persze Moby Dick-esen.
Annyi biztos, hogy a pár éves kihagyás nem hallatszik meg, de ha egy mód van rá, ezúton kérném a srácokat, hogy ezentúl ilyen hosszú szabira ne menjenek...

http://www.moby-dick.hu

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!