Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Rétságról érkezett a Ghost nevezetû csapat 1996-os felvétele. A Nagy Csaba - szólógitár, ének, Rigó Gábor - szólógitár, vokál, Palcsó Csaba - basszus és Ferencz Attila - dob felállású zenekar kilencszámos kazija elég változatos muzsikát rejt. Igazából nem is nagyon lehet stílushatárok közé szorítani a dolgot. Megtalálható itt a szélvészgyors trappolós témákon át a középtempós metálon át az igazán súlyos és brutális riffekig szinte minden. Talán egy kicsit túl változatos is, azaz úgy érzem, hogy a srácok még nem igazán találták meg azt a zenei ösvényt, amelyen szívesen járnának. (Szerény véleményem szerint a demót záró Háború címû tétel által mutatott vonal lenne a leginkább megfelelõ.) A saját vonal kialakításához azonban még rengeteg verejtékes munka szükséges. Nem a hangszeres tudásra gondolok, hanem a dalszer-kezetek megalkotására, valamint a saját hangzás kialakítására. Remélem, nem sértem meg a fiúkat azzal, ha úgy érzem, ilyen téren még csak a kezdeti szárnybontogatásoknál tartanak. Lehet azonban, hogy tévedek, de az általam hallott kazetta ezt a benyomást kelti. Sajnos a felvétel hagy néhány kivetnivalót maga után. Ez leginkább a hangzásra vonatkozik, mert pl. a dobokat nem, vagy csak alig hallani, az ének is nagyon a háttérbe szorul, és ez a szövegek érthetõségének a rovására megy. A gitárok viszont szinte mindent elnyomnak, fõként a szólóknál, ráadásul a magas hangok (és ezekbõl van jó néhány) már-már bántóan élesek. Úgy sejtem, hogy ez egy próbateremben rögzített anyag lehet, ezért igazából nem akarom nagyon lehurrogni a dolgot. Azonban érdemes lehet pár hónapig spórolni, és egy rendes stúdióban egy külsõ fül segítségével felvenni a nótákat. Teljesen biztos vagyok, hogy az eredmény és a különbség magáért fog beszélni. Merem remélni, hogy a fiúk e pár sor után nem fogják nagy ívben elhajítani a hangszereket (minõ szerénység ez részemrõl ... azért ott még nem tartunk, hogy valaki miattam hagyja abba a muzsikálást, ha-ha), kitartanak, és legközelebb egy igazán minõségi produkcióval rukkolnak elõ. Minden lehetõségük és adottságuk meg van rá.
Cím: Nagy Csaba, 3170 Szécsény, Fõ út. 14.
Tel: Ferencz Attila 35/315-152

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!