Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nuclear Blast / HMP

Az idén ünnepli a Therion fennállásának tizenötödik évfordulóját, ennek örömére kiadtak egy dupla koncertalbumot, ami a zenekar mûködését remekül átfogó képpel illusztrálja azt a másfél évtizedet, amivel õk oly nagyon megörvendeztették a rajongóikat. Az album felvételein még Sami Karppinen dobol, aki azóta kiszállt a Therionból (helyét egy Sami által beajánlott, Rickard nevû arc foglalta el). Örömmel jelenthetem, hogy valóban egy nagyszerû "best of" albummá sikeredett ez a koncertlemez, hiszen a legklasszabb nótáikat tartalmazza! Az 1991-es "Of Darkness..." -rõl a The Return, az 1993-as "Ho Drakon, Ho Megas"-ról az A Black Rose és a Baal Reginon, az 1995-ös "Lepaca Kliffoth"-ról a Riders of Theli, a The Wings of the Hydra és a Beauty in Black, az 1996-os "Theli"-rõl az Invocation of Naamah, az In the Desert of Seth, a To Mega Therion és a Cults of the Shadow, az 1998-as "Vovin"-ról a Birth of Venus Illegitima, a the Wine of Aluqah és a The Raven of Dispersion, a 2000-es "Deggial"-ról az Enter Vril-Ya, a Flesh of the Gods, a The Rise of Sodom and Gomorrah és a Seven Secrets of the Sphynx, valamint a tavalyi "Secrets of the Runes"-ról a Ginnungagap, a Schwarzalbenheim, az Asgard és a The Secret of the Runes; ezeken kívül pedig még két feldolgozás: az Accept-tõl a Seawinds és az Abba-tól a Summernight City. Ezeket a dolgokat csak azért részleteztem ki, hogy azok, akiket valaha is megérintett a Therion zenéje, el tudják képzelni, hogy micsoda széles választékkal találkozhatnak az albumon és majd ezen lista alapján könnyebben tudjanak az album megvásárlása mellett dönteni...
Nem érdemes különösebb szóáradatot indítani a nótákról, mert mind egytõl egyig úgy tökéletes, ahogy van, kiváló koncerthangulattal, tökéletesen átadva azt az érzést, amit egy remekül szóló koncerten hallhatunk (anélkül, hogy az ember veséjébe könyökölnének...), ez azonban csak a lemezekhez viszonyított keverési arányokon, a számok közti "közönségzajon" és a nagyobb, természetes térhatáson érzõdik, a hangzása amúgy remek!
A felvételek egy része a tavaly decemberi budapesti koncerten készült, valamint a dél-amerikai Kolumbiában és a németországi Hamburgban rögzítettek még nótákat. Nem lehet észrevenni a különbséget a hangzáson, a minõség azonosan magas mindenhol! Egy teljesen átfogó és egységes áttekintést kaptak tehát a rajongók, a korai évektõl napjainkig megvillantva a Therion legnagyszerûbb alkotásainak javát!
Ha valaha is tetszett a Therion, ha megfogott a hangulata, a monumentalitása vagy az ereje, nem szabad tétováznod egy pillanatig sem, a CD-tartódban, vagy még inkább: a lejátszódban a helye!!! Kötelezõ darab!

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!