Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Elsők között kaptam meg a Baby Bone új kazettaalbumát (külön köszönet!). Első pillantásra látszik, hogy itt valami egészen profi dologról van szó, értem ezalatt a színes és igényes kivitelű borítót, vagy a mély tartalmú, elgondolkodtató szövegeket, esetleg a borítón olvasható idézetet. S ha már ennél az idézetnél tartunk, ez is bizonyítja, hogy az újkígyósi fiúk (Medovarszki Tibor bőgős, Zubán Zoltán gitáros, Ruck Róbert dobos, Rákóczi Antal énekes) teljesen komolyan gondolják amit csinálnak, hogy valóban a lelkükből muzsikálnak. Mostanában ugyanis kezd kimenni a divatból a Seattle városával kapcsolatba hozott stílus, a BB tagjai azonban mégis kitartottak az eredeti csapásvonal mellett. Zenéjük igen jól illeszkedik az Alice In Chains, Pearl Jam, Soundgarden által megjelölt vonalhoz. A muzsikájuk is e zenekarok stílusának elegyéből áll össze, mégis sikerült egyéni ízekkel fűszerezni a dalokat, leginkább Rákóczi Antal énektémáinak köszönhetően. Emellett néhol némi blues érzés is felbukkan, sőt (gondolom, ezt nemigen mondhatták még az albumra) nekem egyszer - kétszer az Olcsó élvezet korabeli Sex Action zenei világa is beugrott. Vannak azért gyorsabb nóták is (pl. A pénz üvölt). A kazetta hangzása nagyon jó, minden szépen, tisztán és arányosan szólal meg. Sajnos, nagyon ritka az ilyen igényes kivitelű magyar zenei produkció... Külön említést érdemel az anyag végén hallható remix, amely a nyitó Nincs rám szükség sampleres zajokkal, torzított énekkel megspékelt verziója. Gondolom, ez csak egyfajta kísérlet a csapat részéről, annak viszont elég érdekes. Jómagam már láttam a zenekart élőben, szerintem érdemes elcsípni egy bulijukat, mert igazán a színpadon szólalnak meg ezek a dalok, ráadásul Antal frontemberi produkciója a kazi hallgatása közben nem igazán látszik. Hallgassa meg mindenki, aki minőségi produkcióra kíváncsi!
Cím: Rákóczi Antal, 5661 Újkígyós, Ady u. 3. tel.: 66/356-123

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!