Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


(szerzõi/Bahia)

 

Korogékat már egy-két éve nézegettem, de (én hülye)csak most jutottam el odáig, hogy közelebbrõl is megismerkedjem zenéjükkel! Na mindegy, az a lényeg, hogy most már nekik köszönhetõen a tulajdonomban van két hanghordozó is, amik tartalmazzák az alapmûveket, a Corpus Christit és az Álmodj makkal albumot. Hú, hogy milyen is ez a Korog? Tömören és velõsen: NAGYON BETEG! Az Álmodj makkal egy olyan anyag, amit minden olyan embernek meg kellene ismerni, aki szereti a komplex, súlyos, kegyetlen zenéket! Egyébként én nehezen gyürkõzöm meg az ilyen muzsikával, de Ágoston Péterék már az elsõ koncert alkalmával meggyõztek, azt pedig már fölösleges is ecsetelnem, hogy mi volt a reakcióm, amikor elõször meghallgattam az albumot… A lényeg: teljesen le voltam nyûgözve! Na de egy pillanatra azért térjünk csak vissza a zenekar beteg voltához: kezdem a borítóval, amin a dobos Lukács Dávid fotója látható. Óriási legyeket ábrázol a légyfogó papíron. Azt pedig már csak mellékesen jegyzem meg, hogy valaki olyan ocsmány módon kaparta le a szövegeket, hogy külön élmény ránézni! J Ez azonban csak a külcsín. A korongon található zene, megspékelve Simon Gábor szövegeivel, egy újabb sokkot okoz az érdeklõdõnek! Persze ezt nem kell véresen komolyan venni, mert teljesen pozitív a dolog!J Egyelõre három dalt( Közelít, Szádon az ópium, Telet ácsol) tudok kiemelni, amik rendkívül elnyerték tetszésemet, de még csak két hete van meg az album, így nem túl sok idõ állt rendelkezésemre ahhoz, hogy többször átrágjam a számokat. Pedig a Korog szerzeményeihez idõ kell, a finom "allûröket" csak jó pár hallagtás után találja meg az ember. Aki egy kicsit is nyitott az érdekes, EGYÉNI zenék iránt, mindenképpen próbálkozzon korogékkal, mert könnyen úgy járhat, mint én:LÉTELEMEM lett a banda!
Ha esetleg plusz infóra van szükséged, látogasd meg a honlapot:
www.extra.hu/korog

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!