Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Black-Out zenekar 2002 végén ünnepelte 10 éves fennállását. A monstre hosszúságú, forró hangulatú buli természetesen rögzítésre is került, s némi - kiadókeresés okozta - szünetet követoen március 12-én boltokba is kerül dupla CD ill. extra hosszúságú kazetta formátumban. A zenekar teljes munkásságát átfogó koncerten számos vendég (pl. a Tankcsapdás Lukács Laci, Jamie Winchester, stb.) és a volt Black-Out tagok is részt vettek. A CD multimédiás részt is tartalmaz két videoklppel, fotógalériával, stb.

 

Az 1992-ben indult Black-Out már igen korán nevet szerzett magának a pesti klubéletben, hiszen mind kiállásuk, mind zenéjük valami újat képviselt a hazai rockzenei palettán. Elso albumukat '93-ban adták ki, bár ez a kispéldányszámos anyag ma már igen ritkán kerül megidézésre koncerteken (bár természetesen a jubileumi bulin errol is elovettek a srácok pár nótát, és akkor derült ki, hogy nem koptak meg ezek sem!). Az igazi áttörést azonban a '94-es Fekete-kék hozta meg számukra, mellyel rövidesen az egyik legsikeresebb, igazi fanatikus rajongótáborral bíró magyar rockbandává váltak. Ekkoriban tetozött a Seattle-i grunge-hullám, és a Black-Out már csak azért is kötheto volt ehhez a vonalhoz, mert a korai idokben az ehhez tartozó Pearl Jamtol, Alice In Chainstol és Stone Temple Pilots-tól is játszottak feldolgozásokat. Ezek a bandák valóban hatottak a csapatra, ám már ekkor megvolt a tipikus Black-Out hangzás- és hangulati világ, amiben a fo dalszerzo-gitáros Csányi Szabolcsnak épp úgy nagy része volt, mint az énekes Kowalsky-nak, akinek jellegzetes, muvészi szövegvilága mind a mai napig a Black-Out egyik fo védjegye. A sikereket még ugyanazon évben egy Live címu, félhivatalos koncertanyaggal ünnepelték a srácok.
Ha a Fekete-kéket nevezzük az áttörésnek, akkor a '96-os Esonapot kell a csapat pályája csúcsának tekinteni, legalábbis eladások tekintetében. A Sony Musicnál megjelent album idején valóban a Black-Out körül forgott a világ. Szép akusztikus daluk, a Ma sláger lett, a rádiók surun játszották. Az album borítójához Kowa festményeit használták fel, amikbol aztán kiállítás is nyílt - ahol a csapat egy teljesen akusztikus koncertet is adott. Egy évre rá következett a szintén kituno Ezüstkötet album, már új basszusgitárossal (Andrics László helyére Fehérvári Attila érkezett), valamint a nagyszabású lemezbemutató és 5 éves jubileumi koncert a Petofi Csarnokban.
1999-ben jelent meg az addigiaknál könnyedebb hangvételu, zeneileg kísérletezobb és színesebb V.V.V., ami egy picit megosztotta a közönséget, de sokan pont azt szerették benne, hogy annyi minden van rajta. Ám rossz idok jöttek a csapatra, három évet kellett várni az új anyagra, ami már másik kiadónál jelent meg. A 2002-es Szabadlábon visszatérés volt a korábbi, nyersebb, keményebb Black-Out hangzáshoz, ugyanakkor jóval modernebb formában. Ezen az albumon mutatkozott be az új basszusgitáros, Temesi Bertalan.
És ezzel elérkeztünk a Spirálgenerációhoz, ami már az Edge Records gondozásában jelenik meg. A 17 számos anyagon tehát a zenekar egész pályájáról átfogó képet kap a hallgató, és természetesen a mai Black-Out mellett a régi basszusgitárosok és a meghívott régi jó barátok is hallhatóak. A CD multimédiás részén két dal klipjét, valamint fotógalériát, stb. találni. Az anyag nem csupán annak bizonyítéka, hogy a Black-Out dalai mit sem vesztettek tartalmukból s erejükbol az évek folyamán, de annak is, hogy a zenekar most is ereje teljében van.
S hogy a jövo mit hoz? Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan megjelenik a Spirálgeneráció DVD verziója is, és már készülnek a dalok az új albumhoz is.

Dalsorrend:
Fekete Kék
Benned vagyok (Andrics Laci-ex-Black-Out)
Gyönyöru zombi (Béci-FreshFabrik, Pityesz-Sun Workshop)
Spirál (Szasza-Action)
Lepketánc
Szabadlábon (Lukács Laci-Tankcsapda)
A kép (J.Winchester)
Ma (Jamie Winchester)
V.V.V. (Fehérvári Attila-ex-Black-Out)
A körúton (Lukács Laci)
Ne hidd el
Legyen! Rossz út rossz felé
Nagy köpés
Maradni
Kert
Ha vége...+ a CD multimédiás részén: 2 videoklip, fotógaléria

Diszkográfia:
Black-Out 1993
Fekete-kék 1994
Live 1994
Esonap 1996
Ezüstkötet 1997
V.V.V. 1999
Szabadlábon 2002
Spirálgeneráció 2004

Felállás:
Csányi Szabolcs - gitár
Csányi Zoltán - dob
Kowalsky - ének
Temesi Bertalan - basszusgitár

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!