Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Az első, 1996-os anyag óta a Dark Clouds-ból Nadir lett, szorgalmasan nyomják a koncerteket, készítik a felvételeket, és hintik az igét. Ez utóbbi sem vicc, mert igazán komoly mondanivalóval rendelkeznek a dalok, nagy általánosságban a környezettudatosság témájában, a 2010-es Eco-Ethic címe alapján ezt le se tagadhatnák.
Nem igazán az én világom ez a harcias death-doom, hardcore elemekkel fűszerezve, de ez a lemez nagyon fogósra sikeredett, könnyen lehet, hogy sikerül vele szélesebb réteget megszólítaniuk. A hangzás nem csiriviri, de abszolút használható, nyilván nem tud mindenki milliókért stúdiózni. Itt jegyezném meg, hogy a blogspotos oldalukról letölthető a lemez a zenekar régebbi anyagaival együtt, igazán közönség- (és pénztárcabarát) bandáról van szó. Néhány hatásuk, kedvencük tetten érhető, pl. Bolt Thrower, Crowbar, Entombed, ez utóbbi a rock'n'rollos Rescue Shelterben jön ki legjobban. Azt hiszem, az említett zenekarok legjobb pillanatait, legegyenesebb megoldásait sikerült elcsípni. A legbrutálisabb dal egyértelműen a címadó, amiben közlik velünk, hogy az emberiség maga alatt vágja a fát a környezet pusztításával. Szóba kerül még az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód (Unjustified), vagy az állatkísérletek (Death - A Happy Release). Személyes favoritom az 5F, el tudnám képzelni pl., hogy a Greenpiece aktivistái erre menetelnének. A szövegek egyébként gazdag szókincsről árulkodnak, ötletesek, de ez eddig is így volt a Nadirnál, mindig jó ilyen értelmes és átgondolt szövegvilággal találkozni. Bónuszként van egy Raging Speedhorn dal, aminek a szerepét nem igazán értem, valószínű egyszerűen csak szeretik. Nem folynak a csapból, pedig híresen jók élőben, sok kedvencük előtt már játszhattak is (legutóbb a Crowbar pesti buliján). Már tavaly is nagy elismerést kaptak a koncertekért (Hangsúly Awards - Legjobb Koncertbanda), ezekkel a dalokkal viszont még nagyobbat üthetnek.
A lemez letölthető innen:
http://nadir-hungary.blogspot.com/
http://www.myspace.com/nadirhungary

- TZ -

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!