Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Idén augusztusban jelent meg a Dharma legújabb EP-je NRG címmel. A budapesti zenekart sokszor a gothic kategóriába sorolják, mert női énekesük van (mondjuk ennyi erővel a Holy Moses is gót:), erre egy kicsit rá is játszanak, elég a latexruhákra vagy a „Sex, Blood and Rock n' Roll” zenekari mottóra gondolni. Saját szavaikkal élve "orientális dark metal" stílusból indultak, de ez már kőkemény industrial metal!

A Heavenly Hell lemez hangulata itt-ott visszaköszön (pl. a Bram Stoker pók- és légyevő, a klinikai vámpirizmus szindrómájának is névadóul szolgáló regényhőse ihlette Renfield's Rehab), viszont sokszor az effektek, szintik markánsabbak, mint a gitár. Persze nem béna prüntyögésre kell gondolni, meglehetősen durva alapok és színezések vannak. Csak módjával szoktam ilyen zenéket hallgatni, ha találok valamit, ami megfog bennük, szerencsére itt is találtam.
Erős nyitásként itt van a Stardust Gallery, egy dühös dal a zeneipar "megcsinált" sztárjairól, akiknek a felemelkedés után a bukás is borítékolva van, végül a csillagokból csak csillagpor marad. Az ének vastagabb, mint eddig, a férfiének úgyszintén, feszegetik a hangszálaikat rendesen. Ütős nóta, készítettek is egy klipet belőle, ami fotókban mutatja be a zenekar eddigi történetének állomásait. A másik dal, amit kiemelnék, az Energy Vampire, amiben az énekesnő, Nicia megint beszólt a férfiaknak. Csalogató ének, ordítozós-kéjes átvezetés, aztán egy igazi Dharma-s refrén. Az elektro-ütemek klasszul kiegészítik a Kőmíves-Kelemen páros által felépített ritmusozást, a végeredmény egy őrületesen energikus dal, a helyükben ehhez készítenék egy komoly klipet.
Rob Zombie, Ministry de akár Combichrist-rajongóknak is bejöhet az anyag. Figyelem, élőben sokkal metalosabbak, ráadásul igen dekoratív pompomlányokat is bevetnek:)!

A honlapról letölthető az EP:
http://dharmamusic.hu/


- TZ -

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!