Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


2011 márciusában Az lesz a győztes címmel megjelent az Ossian zenekar új albuma. Másfél évet vártunk rá, de úgy tűnik megérte.

Hazánk egyik legsikeresebb és legtermékenyebb heavy metal zenekara ismét nem okozott csalódást rajongó táborának. A 13 számot tartalmazó lemez hozza a zenekartól elvárt színvonalat.
A Negyedszáz című dal nem engedi feledtetni, hogy jubileumi év az idei. A címadó Az lesz a győztes nóta érzésem és tapasztalatom alapján a koncertek új kedvence. A megjelenés óta eltelt rövid idő alatt emlegették már Magyarország új himnuszaként... hm... van benne valami.
Viharban létezett, Tavaszi ébredés, Értünk száll…igazán dallamosra sikeredett számok, melyeket a vokál még izgalmasabbá tesz. (Véleményem szerint telitalálat a vokál, a kórus kiemelt szerepe az egész albumon.)
Kettőből egy... a vonós kíséretnek és a kórusnak köszönhetően a lelkemig hatol. Igazi "ossianos" lassú dal.
És igen… Rubcsics Ricsi... Paganini, Az ördög hegedűse (Caprice24) instrumentális tétel átdolgozásáért méltán kaphatja "Az ördög gitárosa" jelzőt. Persze azért Wéber Attusról se feledkezzünk meg, aki méltó segítőtársa Ricsinek.
Összességében az album mondanivalója továbbra is a zenekartól megszokott.
A belső tartalom színvonalát a "külső" is híven tükrözi. Paksi Endre ezt sem bízta a véletlenre. Az exkluzív digipack tulajdonosaként magunkénak tudhatunk egy bónusz cd-t is, mely 2009-es PeCSa bulin elhangzott számokat tartalmaz.

Az Ossian köszöni szépen jól van, él és virul. Nem "tolja szekerét" a média... de nem is kell.
2011. május 21-én a 25 éves jubileumi koncert alkalmából a "rock katonái" megtöltik a nézőteret. Ebben biztos vagyok...

-Elvira-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!