Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

Határmenti rock'n'roll, mondhatnám a Steamy-re, mivel kapuvári banda. Ebben a felállásban 5 éve nyomulnak (egyébként 2003-ban alakultak), nemrég jelent meg az új lemezük, Őrült évek címmel!

Már a megalakulásuk története is nagyon érdekes: zenét írtak egy filmhez, ami végül nem készült el, viszont a csapat együtt maradt.
Az Őrült évek lemez végre profi hangzású felvételeket tartalmaz. A régi dalok megkapták a megérdemelt hangzást (pl., Ego, Ördögi kör). Gyakran a grunge ugrik be (valahol az Alice In Chains és a Soundgarden között), de vannak funky-s megoldások is. Erre a zenére valami szőrösebb, rockosabb éneket képzelnék el, Orso tiszta hangja viszont inkább valami kellemes, alternatív bájt ad a cuccnak. Megjegyzem egyébként, sok zenekar örülne, ha ilyen énekesnője lenne (én pedig örülnék, ha többet rekesztene, mint ahogy pl. a címadóban teszi)! Húzós groove-okat használnak, szépen röfög a basszus, a dobos is mindig pont eltalálja az odaillő ütemeket, szóval az összjáték nagyon jó, ez pedig fontos egy csapatnál!
A nagy varázsló c. régi daluk biztos sláger a Steamy rajongók körében, igazi közönségénekeltetős dal. Érdekes, hogy a legütősebb nótákat a lemez végére tartogatták, a befejező Őrült évek pl. nagyon dögös dal. Kiemelném még a Taxit (szintén régi nóta), ami egy igazán sötét hangulatú nóta arról az állapotról, amikor az ember kétségbeesik, mert elhagyták. Ne feledkezzünk el a Vad vagyok c. kiváló bónuszdalról sem, ami Hany Istók történetét dolgozza fel. A békaszerű víziember civilizálására tett sikertelen kísérletről szóló XVIII. századi kapuvári legendára sok helyi turisztikai program is épül, ebből kaphatunk egy kis ízelítőt a CD képgalériájában is.

www.steamyzenekar.hu

-TZ-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!