Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

A OneHeadedMan zenéjét komolyabban lehet venni, mint a nevét. Megtiszteltek, hogy elküldték a Winter, Thunder, Etc. albumot, ami az első nagylemezük.
Korábban énekelt náluk Pálinkás Tamás (Isten Háta Mögött) is, azóta viszont női énekre váltottak.
Nem lehet egy műfajba besorolni őket (saját meghatározásuk a "budapesti metal"), komplex, de nem követhetetlen, sőt kifejezetten fogós lemezt készítettek!

Markovits Lídia énekesnő nagyon kellemes meglepetés. Nem durván, de erőteljesen énekel, a ritmizálási megoldásai különösen tetszenek. A hangjáról beugrik az ex-Gatheringes Anneke illetve a néhai Relikvia énekesnője, Fodor Zsuzsa.
Vannak itt Guano Apes, Meshuggah vagy Isten Háta Mögött (még a nevük rövidítése is hasonlít, OHM - IHM) hatások is, szóval igen vegyes anyagról van szó. Ügyesen összekötötték a témákat, hol az ének, hol a gitárok vezetik át egyiket a másikba. Az eléggé Guano-ízű (ne tessék rosszra gondolni) Worth More Alive-ba még egy latin betétet is beépítettek!
Ez a zenekar nem a rádióbarát slágerekről szól, de azért vannak ismételt részek, amik miatt a hallgató talán könnyebben fogást találhat a dalokon. A Sailing vagy a Shine On Me kimondottan barátságos tételek. Utóbbira készült egy videoklip is, ami a Budapest TV figyelemreméltó ezoterikus műsorainak állít emléket...
Ellentétben a honlapjukon található bemutatkozással, a szövegekben nem bohóckodnak. Elég sejtelmes a megfogalmazás, számos értelmezési lehetőség van. A The Gate Of Heavenly Peace c. nóta soraiból pl. a közel-keleti béke iránti vágy is kiolvasható (a dalnak egyébként eléggé arabos ritmusú lüktetése is van), a Ghost Of Intention pedig talán a "Néma gyereknek anyja se érti a szavát" közmondás mögött álló jelenséget boncolgatja (a béna gyerekes verziót hagyjuk...)

Egyéni, összetett és precíz a produkció, valószínűleg hamarosan megnézem őket élőben is. Lehetne még 1-2 kitörés az énekben, ennél több bajom viszont tényleg nincs a lemezzel. Kívánom nekik, hogy Süsü után ők legyenek a következő "híres egyfejű"!

http://www.oneheadedman.com

 

- TZ -

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!