Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Twelve feet Tall, ezzel indul a Velvet Noise. Mit indul... Elemi erõvel berobban! Nehéz szavakat találni, már rögtön az elején: zúzós gitártémák, erõs kétlábdob, effektezett amolyan ordítás/szövegmondás féle, amit egy szellõs pre-chorus követ, hogy aztán elszabaduljon a pokol a refrénben! Tiszta sláger! Fogós ének + dobalap, majd azért a nóta végére egy jó adag metaltekerés szintivel megtámogatva! Huh... na igen, és ez még csak az elsõ szám. Nincs mit szépíteni: ZSENIÁLIS! "I wannabe the One!" Nincs pihenõ, jön a Bleeding a beteg verzéjével, ami aztán monumentális refrénben teljesedik ki... Nehéz lenne bármihez is hasonlítani a Raunchy-t, szerintem fölösleges is lenne. Ez az a zene, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani MINDENKINEK! A harmadikként érkezõ Drive-ban hallható hatáskavalkádnál ugrott be a Slipknot, leginkább a fel-felbukkanó Corey Taylor-os énekhang miatt, a Fear Factory pedig a gépek és a szállós refrének miatt, de igazából hihetetlen egyedi egyveleg az egész! A Tonight az egyik kedvencem, leginkább a szenzációs szövegének köszönhetõen, ami az összes számra jellemzõ. Vicces, leginkább irónikus, szórakoztató szövegekrõl van itt szó. Legyen egy tök snassz témáról is szó, nagyon komolyan meg van írva a sztori! Szóval, Lars Vognstrup elõtt le a kalappal mind énekesi, mind szövegírói tekintetben. Leech - Ez igen!!! Egy 6,5 perces opusz, ami után aztán tényleg végignyalhatja mindenki mind a 10 ujját. Nincs megállás, agyonüt a My game, ami szintén szövegmondós verzével operál, hogy aztán a tekerõs refrénben egekig szárnyaljon az ének. Ilyen ez, kétség kívül a Jesper Tilsted gityós által hozott kütyük is sokat dobnak a zenén, de azért a betonozásé a fõszerep, amihez a másik gityós, Lars Christensen is hozzájárul. Markáns gitártémára alapoz a Crack of dawn közel 7 percben. Durva, beteg... igazából itt jutott eszembe egy remek mûfaji besorolás: Sick Metal. Szerintem nagyon találó! Out of sight, ahogy kezdõdik... pfff... szigorú szegelés, majd igazi paraszt metal témák jönnek egymás után, hogy aztán a szegeléshez visszatérvén, azt refrénnek nevezhessük!!! Kész... This is not an exit, szól búcsúzóul a dal. Itt azért le kell szögezni, hogy igazából az a nagy erénye ennek az 1994-ben alakult dániai csapatnak, hogy a sok õrület mellett azért sosem feledkeznek meg a fogósságról sem! És azért ez jó! ...éééés nem ússzuk meg ennyivel! :) Bónuszként jön a Never be (ami a zenekar 3. demóján szerepelt, aminek a lemezszerzõdésüket köszönhették anno), ami tiszta Induljon a Banzáj, ahogy kezdõdik, de aztán valami extrémül beteg (ének - huhúú...) kegyetlenül húzós nóta lesz belõle, no és így aztán igazán kerek egészet alkot a lemez!

A Velvet Noise egy abszolút 10-es, idõtálló anyag! Ami igazán tetszik az egészen, hogy hiányoznak a klisék, itt még nem arról szóltak a dolgok, hogy szóljunk minél sterilebben, oszt jóvan, hanem itt tényleg, igazi, fasza nóták sorakoznak egymás után! A hangzás nyers, de ugyanakkor igazán komoly! Nem csoda, hogy késõbb a Nuclear Blast is kiadta a lemezt, illetve leszerzõdött hozzájuk a banda, illetve a legendás Ross Robinson is felfigyelte a csapatra! Aki még nem ismeri, feltétlenül ezzel a lemezzel kezdjen neki a Raunchy-nak!

www.raunchy.dk

Csabi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!