Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

SPV / Record Express

Amikor 15 éves koromban elõször hallottam a Beneath The Remains címû lemezt még csak ízlelgettük a haverokkal a Sepultura nevet. Aztán az Arise albumnál már nem volt mese: a brazil négyes betolakodott a kedvenc bandáim sorába. Mind a mai napig ez utóbbi a kedvenc Sepu albumom, sõt három kedvenc metal lemezem között is biztosan ott a helye.
Számomra az elsõ mélypont a Roots album volt a csapatnál, a mai napig nem nagyon tudtam megemészteni azt a lemezt annak ellenére, hogy azért egy-két gyilkos téma ott is felbukkant.
Max kiválása után már-már temetni kezdtem magamban a zenekart, de aztán megtalálták az új frontembert Derrick Green személyében, és az Against, majd a Nation albumokkal megmutatták nekem és a világnak is, hogy szó sincs arról, hogy vége lenne a történetnek!
Most pedig itt a vadiúj lemez, a Roorback. (A cím jelentése: politikai rágalom, vagy valami ilyesmi az amerikai szlengben.) Na kérem, ez egy ütõs kis lemez lett!
Rögtön a nyitó Come Back Alive egy hamisítatlan, ízig-vérig Sepu nóta, mégpedig olyan, hogy rögtön kettéállt tõle a fülem! A többi nóta is az ember arcába mászik, és nem is tudom, milyen képzavarokkal kellene még élnem, hogy érzékeltetni lehessen a Sepulturából sugárzó erõt... Mélypontot nem nagyon találtam a lemezen, kiemelkedõ dalokat annál inkább! Csak néhány a példa kedvéért: a már említett nyitó nótán kívül figyelemre méltó a Corrupted headbang riffje és témája (fejleszakadás garantálva), a Leech igazi Sepu-s döngölése, vagy a The Rift magával ragadó lendülete, esetleg a HC-õrület Activist. Vannak persze nyugisabb pillanatok is a lemezen, mint a pl. a Bottomed Out (mondjuk azért a középrésznél itt is kezd helyreállni a rend), netán az At Is It. A törzsi dolgokat lassan el lehet felejteni (ezt én speciel személy szerint annyira nem is bánom), itt kõkemény thrash metal hallható!
És hogy a végén fanyalogjak is egy kicsit: szerintem ki kellene egészíteni a Sepulturát még egy gitárossal, aki esetleg néha énekelhetne is. Csak egyetlen jelentkezõt tudnék elfogadni...

www.sepultura.com.br

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!