Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Skinny Music/Universal

 

Teljesen véletlenül került a kezeim közé ez a CD, de ha már megkaparintottam, hát írok is róla gyorsan.
Lehet, hogy én vagyok túlzottan alulképzett, de errõl a formációról nemigen hallottam eleddig, bár ez talán annak is köszönhetõ, hogy némileg más mûfajt képviselnek, mint amiket általában hallgatni szoktam. A CD viszont meggyõzött: ez a csapat valódi zenei értékeket képvisel.
Már eleve a csapat felállása is szokatlan, hiszen a borítón két bõgõs is fel van tüntetve. Az mondjuk sem a zene, sem a borító alapján nem derült ki számomra egyértelmûen, hogy mindketten egyszerre meg is szólaltatják-e hangszerüket a nótákban.
Jófajta, ízes rock muzsikát prezentál számunkra nyolc zenész (Zed énekes, Attila és Karesz gitárosok, Lepke és Totja basszusgitárosok, Miki dobos, Androv billentyûs, és SaSa dobprogramozó), a három dal hallgatása közben legtöbbször a U2 és a Cult neve ugrott be.
A demót nyitó címadó dal kicsit "elszállósabb", visszafogotabb, csak néhol bukkan fel a "villanygitár", viszont az ízes szóló miatt kellemes hangulatokat ébreszt a hallgatóban. A második Crack, Smack, Machine Guns címû szerzemény már inkább rockosabb, bár itt a dallamvezetésben némi blues ízt is felfedezni véltem. A harmadik, Change My Hair úgymond a demo "legkeményebb" dala, bár ne tessék semmiféle brutalitásra gondolni, egyszerûen csak a zenekar a laza rock riffekre építi ezt a dalt és itt már a szöveg is kicsit "szókimondóbb". Bónuszként hallható még a Me & God dal akusztikus verziója, valamint egy összesen 26 másodperces mix-szerûség, amit igazából nem nagyon tudtam mire vélni... :-)
Igényes külsõ, igényes zene - ez mondható el a CD meghallgatása után. Aki a rockmuzsika igazi értékeire kíváncsi, bátran keresse a zenekart!

www.skinnybohemians.com

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!