Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Emlékszem, még valamikor a 90-es évek legelején, zsenge gyermekkoromban tollasütõvel a kezemben vadul gitároztam az ágyon ugrálva - kedves szüeim legnagyobb örömére, miközben a hangfalakból a Sodom Agent Orange, vagy a Better Off Dead lemeze bömbölt. Tetszett a zene nyersessége és vadsága, Angelripper mester reszelõs hangja, szóval úgy általában az egész.
Aztán ahogy teltek az évek, valahogy mindig kimaradt az életembõl az, hogy beszerezzem a legfrissebb Sodom alkotást, így egy kicsit elvesztettem a fonalat.
És most itt a legújabb album a germán thrasherektõl, és a lemezt hallgatva azt veszem észre, mintha az elmúlt tizen-valahány évben nem is történt volna semmi a csapattal. Ugyanaz a hangzás, ugyanazok a megoldások köszönnek vissza ezen az albumon is, mintha csak valami idõutazást tennék, még a háborús témák sem változtak...
Félreértés ne essék, nem rossz ez a lemez, sõt, a maga nemében egészen jó. Csak éppen semmi újat nem bírtam benne felfedezni. A "vissza a gyökerekhez" feeling annyira bejött, hogy csak na... Lehetett volna azért némileg modernebb hangzással elõrukkolni, kicsit változatosabb témákat nyomni,meg ilyenek, de azt hiszem, a Sodom tagjai nemigen az én tippjeimre kíváncsiak... Egy idõ után pedig eléggé monotonná válik számomra az album, és még a hatodik-hetedik hallgatás után sem találtam benne olyan kiemelkedõ dolgot, ami igazából mgfogott volna. Tíz év ez lett volna nálam a év lemeze, most viszont egy a több tucatból.
Szóval jó ez, jó, csak valami mégis nagyon hiányzik...

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!