Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A 2004 õszén alakult tokaji Splitwide zenekar szerintem kicsit türelmetlen. Türelmetlen, hiszen alig néhány hónapnyi közös zenélés után máris demózásra adták a fejüket. Ennek ellenére a végeredmény nem is olyan borzasztó, persze azért van mit javítani.
A Gyöszke - dobok, Chabby - ének, Benõ - bass, Mókus - gitár, Szebi - gitár felállású csapat demóját kellemes intró vezeti be, majd a közel kétperces andalgást töri meg a Benned van címû szerzemény. Már ebben a nótában is érezhetõ a csapat azon törekvése, hogy a viszonylag dallamos verzéket szaggatott (bengelõs, ugrálós... szerintem...) refrénekkel törje meg. Felépítését és dallamait tekintve teljesen rendben lenne a nóta, az egyetlen gyenge pont a szövegek ritmizációja. Az angol nyelvû Falling is a hirtelen témaváltásokra épít, a kicsit elszállós részeket teljesen váratlanul törik meg a szélvész témák. Ez alapjában még akár jó is lehetne, amennyiben az egész csapat együtt van... A Bûnös is egy szaggatós darab, és ez a szaggatás úgy a második perc tájékán egy kissé már öncélúnak tûnik, a szinte már várt témaváltás pedig igen rödûvid ideig dobja fel a dalt. A záró Felégettek bevezetõjében egy jó kis metal szerzeményre vártam és szerencsérer nem kellett csalódnom. Azt hiszem ez a leginkább összerakott dal a négy közül.
A dalok élvezhetõségén sokat ront a hangzás, de hozzá kell tenni, hogy próbahelyi felvételhez képest meglepõen jól szól. Ez a demó számomra egy szárnyait próbálgató csapatot mutatott. Ha sikerül a zenei témákhoz kicsit fogósabb énekrészeket illeszteni, illetve jobb hangzást kreálni, akár még sokra is vihetik. A szikra ott van, csak lánra kellene lobbantani.

Kontakt: Splitwide, 3910 Tokaj, József A. 12.
http://splitwide.fw.hu/
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!