Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nem tudom, a mai tizenéves rockereknek mit jelent a Kreator, azt viszont tudom, hogy amikor én voltam tizenéves a '80-as évek végén-'90-es évek elején a Kreator volt a germán thrash vonal egyik vezető csapata.
Olyan gyilkos albumok vannak mögöttük, mint az Endless Pain, a Pleasure To Kill vagy a Terrible Certainty. A nagy áttörést azt hiszem az 1989-es Extreme Aggression lemez hozta meg számukra - azóta is ezt az albumot tartom az egyik legjobb Kreator lemeznek! A 90-es Coma Of Souls nem volt egy nagy durranás, bár van rajta egy szám, mely azóta is minden rockbuli kedvence kell, hogy legyen (a People of the Lie-ra gondolok). 1992-ben egy kísérletezősebb koronggal jelentkeztek a fiúk (Renewal), számomra viszont ez is alapmű. Hosszú szünet után 1995-ig kellett várni a Cause For Conflict lemezre, majd 1997-ben jött az Outcast. Be kell vallanom őszintén, ez utóbbi két lemez valahogy elment mellettem... A 2000-ben kiadott Endorama sem fogott meg, ellentétben a 2001-es Violent Revolution albummal, ahol visszatértek a régi Kreator lemezek világához.

És hogy miért írtam le a csapat rövidre szabott történetét? Nos azért, mert a Live Kreation címre keresztelt koncertalbumon a Kreator működésének legszebb pillanatait hallhatjuk. Egész egyszerűen ez egy zseniális lemez! Pontosabban zseniális két lemez, hiszen dupla CD-ről van szó. Egy igazi thrash-orgia hallható 24 nótán át, olyan alapművekkel, mint a Violent Revolution, az Extreme Aggression, a már említett People Of The Lie, a Renewal, a Terrible Certaint, a Betrayer (hogy ne csak album címadó dalokat említsek), és persze az elmaradhatatlan Tormentor.
Mille hisztérikus üvöltése, Ventor óramű pontosságú dobolása, Christian Giesler és Sami Yli-Sirniö precíziós bőgő illetve gitárjátéka állat jó hangzással lett megtámogatva, és a lemezről is átsüt, hogy micsoda brutális élő showt nyújt a csapat. Még Nagy Rob barátom is azt mondta, hogy számára eddig ez az év albuma, pedig ő aztán nem is olyan nagy thrash fan!
Ha netán rendelkezzel DVD lejátszóval is, akkor pedig hab a tortán, hogy jön egy DVD is ehhez a cucchoz, a Revisioned Glory.
A végére a szokásos, de igaz közhely: ez az album kötelező!

 

www.kreator-terrorzone.de

Ákos

Kreator: Live Kreation

CD1
01-The Patriarch
02-Violent Revolution
03-Reconquering The Throne
04-Extreme Aggression
05-People Of The Lie
06-All Of The Same Blood
07-Phobia
08-Pleasure To Kill
09-Renewal
10-Servant In Heaven - King In Hell
11-Black Sunrise
12-Terrible Certainty
13-Riot Of Violence

CD2
01-Lost
02-Coma Of Souls
03-Second Awakening
04-Terrorzone
05-Betrayer
06-Leave This World Beyond
07-Under The Guillotine
08-Awakening The Gods
09-Golden Age
10-Flag Of Hate
11-Tormentor

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!