Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Negyedik lemezével jelentkezett a Viharsarokból Berlinig szaladó Ektomorf. A már egy ideje Németországban tevékenykedõ csapat egy ízig-vérig profi anyaggal rukkolt elõ. A magyar nyelvû változatra egyelõre még várunk ("Felüvöltök az égre" a magyar cím), így marad a javarészt angolul elõadott cucc.
Farkas Zotyáék haladnak elõre céltudatosan, lemezrõl-lemezre érezhetõ némi apró változás. Elõször volt ugye a Hangok címû lemez, amely erõsen Sepu hatásokkal operáló album volt, az elsõ lemezek néhány gyermekbetegségével. A második album már egy ízig-vérig ütõs thrash lemez lett, mai napig a hazai brutál fémzenék egyik alapja. A Kalyi Jag egy kísérletezõsebb cucc lett, sok roma hatással, a negyedik lemezt pedig az elõzõ három keverékeként lehetne jellemezni, persze immár hibák nélkül!
Iszonyat zúzós album ki a srácok kezei közül, igazi headbangelõs nóták hemzsegnek a CD-n. A címadó dal nyitja a lemezt, amelyen egy jófajta kis roots-szerû riff vonul végig. Ezután viszont nincs megállás, jönnek a feszes tempók, hihetetlen intenzitással. A dalok hossza átlagban két-három perc körül mozog, de ennyi idõben is sikerül töményen és eszelõs módon nyomulni. A roma hatások nem tûntek ugyan el, de lényegesen kevesebb van belõlük a lemezen, mint az elõzõ korongon.
Néhány érdekesség is helyet kapott az albumon, ilyen például egy Beatles (!) feldolgozás, bár szerintem John Lennon maga sem hitte volna, hogy ilyen jó kis punkos-metalos szerzeményt is lehet kreálni az A Hard Days Night címû dalból. Egy dal erejéig Csató Peti is felbukkan a Replikából, a Fájdalom Könnyei címû akusztikus nótában énekel.
Azt hiszem, az Ektomorf eddigi pályafutásának legjobbját alkotta, és ez a lemez meghozhatja végre a várt nemzetközi áttörést. Most már talán minden adott hozzá!

www.ektomorf.com

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!