Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


A The Dethroners-nek 2000-ben volt egy EP-je, a Down on My Knees, amin még nagyjából gothic metalt nyomtak. 2003-ban bemutatkozó lemeznek egybõl Az ember tragédiáját zenésítették meg, most pedig itt van a második album, az Overdriven Silence, amivel pedig a prog.metalig jutottak el.
A progresszív metalnak azt a válfaját játszák, ami nincs szétszólózva, hanem a dalszerkezetek vannak nagyon változatosan kialakítva, rengeteg különbözõ témával. Néhány hatást meg lehet említeni, pl. a Dream Theater sokszor visszaköszön, az ének többszólamúsága és a dallamvezetés Nevermore-rokon, bár a hangszín nem Warrel Dane-es.
Érdekes módon többször beugrik az Orphaned Land, bár itt egy dalt kivéve nincsenek folkos témák. A Heritage a kivétel, amiben hallani egy kis népies, "kesergõ" éneket (a dal egyébként meglepõen hamar véget ér, szerintem sokkal nagyobbra ki lehetett volna bontani). Nagyon tetszik, ahogy a dobos az egyszerûbb ritmusokat is szétszedi, valószínûleg jó volt matekból...
A hangzás elsõ osztályú, a Tungsten és a Genezáret stúdiókban vették fel, de a keverés/mastering Töfi keze munkája.
Fontos még, hogy a billentyûket maga Nagy "Liszt" Zsolt csapkodta fel! Ferenczy György vagy Alapi István csapataiból is lehet ismerni az urat, fantasztikus zongorista/billentyûs. Itt a harmóniái jobban tetszenek, mint a szólói, az a jazzesen felpörgetett stílus, ami igazán illik hozzá, egy kicsit túllövi a számokat.
Vannak még vendégzenészként vonósok (cselló és hegedû), a Hiding Lurker címû dalban van a legnagyobb szerepük.
Címéhez illõen leselkedõ, bujkáló dal, szépen, megfontoltan lopakodik be a fülünkbe, aztán odabenn elkezd dolgozni, a refrénnel pedig elindul az igazi támadás, aztán hirtelen zongora és effektek következnek majd vonósok és basszus.
Ahogy a végén ráriffelnek a vonósokra, attól feláll a szõr a hátamon, olyan szép!
Tempósabb dalok is vannak, pl. Horizontal, Refurbished, de a kedvencem a Prayer azzal a vánszorgóan lassú, de tördelt ritmussal, a gitáreffektekkel, és az emelkedett hangulatú refrénnel.
Hazai prog. metal rajongóknak kötelezõ a lemez!
(A borító felelõsének pedig fekete pont, amiért kívül-belül felcserélte a Hiding Lurkert és a Refurbishedet...)

http://dethroners.hu/

- TZ -

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!